Print header

14. Študentska delovna brigada − Solčava in Luče

Datum začetka: 20.7.2012
Datum konca: 29.7.2012


V letu 2012 na ŠOUM prirejamo že 14. Študentsko delovno brigado, ki bo potekala od 20. do 29. julija. Letošnje poletje bomo svoj pečat pustili v Zgornji Savinjski dolini, natančneje v občinah Solčava in Luče.

Ozemlje občine Solčava je naravnogeografsko zaključeno območje, poimenovano tudi Solčavsko. Leži v osrčju Kamniško-Savinjskih Alp. V občini so štiri naselja: Solčava, Logarska Dolina, Robanov Kot in Podolševa. Območje je najbolj znano po najdbah v jami Potočka zijalka, ki izvirajo iz ledene dobe.

Luče so predalpsko naselje ob sotočju reke Savinje in potoka Lučnice. Okoliške zaselke Konjski vrh, Krnico, Podvežo, Podvolovljek, Raduho in Strmec večji del sestavljajo samotne kmetije na strmih pobočjih. Prebivalci tega območja že od nekdaj živijo in delajo z naravo. Območje Luč je znano predvsem po 40 metrov visokem skalnatem samotarju, Igla, in po eni najveličastnejših visokogorskih jam na svetu, Snežni jami.

Zgornja Savinjska dolina ponuja vrsto naravnih lepot − krajinskih parkov, slapov, jam − ki jih bomo s svojim prostovoljnim delom skušali obnoviti ter tam pustiti delček sebe. Pridruži se nam tudi ti!

http://www.dostop.si/sdb/default.aspx

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se