Print header

Festival Zbüjdi se! 2012

Datum začetka: 12.8.2012
Datum konca: 18.7.2012

od 12. do 18. avgusta v Murski Soboti


Glavni organizator: Pomursko društvo za krepitev socialnega dela

Soorganizatorji: Klub prekmurskih študentov, Društvo zdrava pot

Kaj je namen festivala Zbüjdi se! 2012 ?

“Ne pusti času, da te obrača” je slogan festivala Zbüjdi se!, s katerim želimo predvsem mladim sporočiti, da ne smejo dopustiti času, da jih obrača. Zavzeti morajo aktivno in kritično držo do obstoječega stanja v družbi ter vzeti čas v svoje roke. V tem času, pa potrebujemo več skupnosti, socialne akcije, sodelovanja, pogovora in manj individualizma. Ljudje v skupnosti potrebujejo podporo in opolnomočenje, zato festival Zbüjdi se! 2012 daje posebno pozornost ljudem, ki so nemočni, zatirani in izkoriščeni. 

Sledili bomo ključnim namenom in viziji, ki smo si jo zadali že ob prvem festivalu Zbüjdi se! 2010. Delali bomo na preprečevanju in premagovanju predsodkov, stigme in drugih nazorov v družbi, ki vodijo v izključevanja. Razvijali bomo občutke za strpnosti, razumevanja raznolikosti in medgeneracijske solidarnosti – v sklopu Evropskega leta aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti 2012. Z delovanjem v lokalnem okolju bomo prispevali k odpravi stigmatizacije revščine in socialne izključenosti.

Otrokom bomo v času festivala pripravili izobraževalne in ustvarjalne delavnice ter aktivno preživljanje prostega časa v poletnih počitnicah. Varovali jih bodo prostovoljci. Pričakujemo jih 60 iz vse Slovenije, Hrvaške in Srbije. Otroci se vsak dan poslovijo po končanem dopoldanskem programu.

Zbüjdi se! 2012 bo sestavljen iz 5 mladinskih terenskih delovnih skupin, v katere bomo vključili mlade srednješolce, študente, mlade brezposelne in druge.  

Več

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se