Print header

Mednarodna znanstvena in strokovna konferenca Medgeneracijska solidarnost in staranje

Datum začetka: 5.11.2012
Datum konca: 5.11.2012


Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneacijsko sožitje organizira, skupaj z več ministrstvi, v evropskem letu aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti v ponedeljek, 5. novembra 2012 na Brdu pri Kranju mednarodno znanstveno in strokovno konferenco Medgeneracijska solidarnost in staranje. Konferenca bo osrednji slovenski dogodek ob koncu evropskega leta.

Med uvodnimi tujimi predavatelji bo tudi g. Vladimir Špidla, bivši evropski komisar za zaposlovanje, socialne zadeve in enake možnosti v času, ko je EU izdala izjemno kakovosten politični dokument Zeleno knjigo Odziv na demografske spremembe: nova solidarnost med generacijami. Konferenca bo obeležila tudi 20-letnico Inštituta Antona Trstenjaka in spomin Marije Kržič.

Konferenca Medgeneracijsko sožitje in staranje, bo kratek, enodneven dogodek. Zamislili so si ga najprej kot »delovno proslavo« v obliki znanstvene konference ob 20. obletnici Inštituta in v spomin pokojni Mariji Kržič. Inštitut je že več let skrbno načrtoval in varčeval za ta letošnji dogodek. K sodelovanju so povabili tudi soustanovitelje in MDDSZ jih je seznanilo, da naj bi bila v novembru organizirana zaključna prireditev ob Evropskem letu aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti ter hkrati EU projekta, pri katerem sodeluje MDDSZ.

Ponudila se je zamisel in možnost, da oba, oziroma vse tri dogodke združijo, kar finančno in organizacijsko v glavnem razbremeni ministrstva. 

Konferenca bo za udeležence v celoti brezplačna, prijeli bodo zbornik, na voljo bodo imeli osvežitev med odmori in kosilo.

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se