Print header

14. Festival prostovoljstva

Datum začetka: 18.5.2013
Datum konca: 25.5.2013

Slovenska filantropija v letu 2013 organizira že 14. Festival prostovoljstva. Festival bo potekal med 18. in 25. majem po Sloveniji, z osrednjim dogodkom 23. maja na Prešernovem trgu v Ljubljani. 

Prostovoljci – nosilci sprememb.

Festival je čas praznovanja in povezovanja ter priložnost za spodbujanje ljudi k prostovoljstvu. Je pa tudi čas, ko še posebej izpostavimo številne posameznike, ki s svojim časom in dobro voljo prinašajo  pozitivne spremembe v življenja drugih in širše lokalne skupnosti.

OSREDNJA PRIREDITEV

Slovenska filantropija bo osrednjo prireditev Festivala, katere pokrovitelj je župan Ljubljane Zoran Janković, organizirala v četrtek, 23. maja 2013 v Ljubljani. V dopoldanskem času vas vabimo, da se udeležite okrogle mize z zanimivimi govorci, kjer bomo iskali odgovore na vprašanja: Kaj bi bilo drugače, če prostovoljci ne bi delovali? Katere spremembe želimo doseči s prostovoljstvom v prihodnosti?

Popoldan bo namenjen predstavitvi prostovoljskih organizacij na stojnicah s spremljajočim animacijskim programom. Letos smo potek predstavitev na stojnicah nadgradili in popestrili z dodatnimi aktivnostmi. Več v vabilu.

Po vaših predstavitvah bomo za vse prostovoljce in obiskovalce pripravili koncert glasbenih skupin Yan Baray, Sixtynine, Sausages in Hamo & Tribute 2 Love.

Ob 18. uri Slovenska filantropija tudi vabi vse predstavnike soustvarjalcev letošnjega in preteklih festivalov na sprejem s pogostitvijo. Na dogodku bo podeljena Nagrada Živka Pregla, ki jo podeljujeta Slovenska filantropija in Mirovni inštitut.

FESTIVAL PROSTOVOLJSTVA V VAŠEM KRAJU

18. maja bodo Festival otvorili v Velenju, 21. maja bodo prostovoljci zavzeli Novo Gorico in Mursko SobotoMariborčani se bodo predstavili mimoidočim 22. maja, v Postojni se bodo prostovoljci veselili 24. maja, Festival pa zključujemo 25. maja v Ajdovščini

www.prostovoljstvo.org/aktivnosti/festival-prostovoljstva

V Tolminu bo OZRK Tolmin organiziral: 
18.5.2013 - Srečanje starejših občine Bovec - v Alp hotelu Bovec
23.5.2013 - Srečanje starejših Tolmina z neposredno okolico - Okrepčevalnica Tolminska korita
25.5.2013 - Srečanje starejših Podbrda z neposredno okolico - Dom starejših občanov Podbrdo

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se