Print header

Mednarodna konferenca v Mariboru na temo medgeneracijske solidarnosti

Datum začetka: 20.3.2013
Datum konca: 24.3.2013

S skupnimi močmi za boljše življenje -
konferenca 20. - 24. marec 2013 Maribor, Slovenija

EPEKA je partner pri projektu  Grundtvig z naslovom S skupnimi močmi za boljše življenje, ki je podprt s strani Evropske skupnosti programa Vseživljenjsko učenje.

V projektu S skupnimi močmi za boljše življenje sodeluje 11 evropskih organizacij, ki delujejo na različnih področjih, a skupno želijo doseči, da se mladi in starejši iz različnih skupin, kot so nezaposleni, migranti, invalidi, ljudje z roba družbe, drugih narodnosti, ljudje s posebnimi potrebami …, spoznajo in pričnejo ceniti svoj skupen-medsebojni potencial in se naučijo, kako pomagati drug drugemu graditi svoje osebno in poklicno življenje z namenom, da uveljavijo svoje sposobnosti in se povežejo in ponovno uspešno in aktivno vključijo v družbo.

Od 20. do 24. marca 2013 bo potekala mednarodna konferenca s 50 tujimi udeleženci v Mariboru – Evropski prestolnici mladih 2013. Na konferenci, ki bo potekala na različnih lokacijah po mestu in izzven bomo prikazali delo partnerjev do sedaj na lokalnem nivoju: izvedba anket, raziskav, razstav, različnih kulturnih prireditev, izobraževalnih delavnic in pdb. Izvedli bomo kviz v Domu Danice Vogrinec na Taboru s stanovalci doma, obiskali najstarejše mesto Ptuj, si ogledali koncert na Ribičiji, kjer se zabavajo različne generacije in še več.

Prijave na konferenco zbiramo na epeka@epeka.si

Več o projektu na:

http://young-and-adults.info-project.ro

http://youngandadultsforabetterlife.blogspot.com

http://www.epeka.si/index.php/sl/novice/435-s-skupnimi-momi-za-bolje-ivljenje.html

 

Projekt je financiran s strani EU programa Vseživljensko učenje – Grundtvig.

Pri izvedbi projekta nas še podpirajo: Maribor - Evropska prestolnica mladih 2013, Dana, Pokrajinski muzej Ptuj Ormož, Hotel City, Dom Danice Vogrinec in Ribičija.

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se