Print header

Dražba predmetov znanih osebnosti

Datum začetka: 2.4.2013
Datum konca: 2.4.2013

Za čim širšo promocijo dogodkov ob Dnevu za spremembe in za promocijo njihovega pomena in namena bo Slovenska filantropija pripravila dražbo predmetov, ki jih podarjajo znane osebnosti. Dražbo bomo izvedli 2. aprila ob 19. uri v Mestnem muzeju Ljubljana. S hudomušnimi vložki jo bo vodil Boštjan Gorenc – Pižama, ki bo dražil zanimive, atraktivne in uporabne predmete znanih osebnosti z različnih področij; predmete so darovali športniki, umetniki in drugi znani obrazi s TV ekranov. Zanimive, uporabne in domiselne predmete so nam podarili Arne Hodalič, Neca Falk, Jure Košir, Alenka Godec, Branko Đurič Đuro, Milena Zupančič, Klavdij Tutta, Živa Vadnov, Franci Kek, Tinkara Kovač, Boris Cavazza, Kjara Starič, Nuša Derenda, Valentina Smej Novak ...

Na Slovenski filantropiji smo se odločili, da bomo denar, ki ga bomo pridobili v tem večeru, namenili OŠ Vransko – Tabor, ki je zelo aktivna pri izvajanju prostovoljstva in se žal sooča z velikim številom socialno ogroženih otrok. Šola uspešno izvaja medgeneracijsko prostovoljstvo, lani je organizirala zelo uspešno humanitarno akcijo zbiranja in razdeljevanja oblačil ter uvaja inovativne oblike prostovoljstva, s katerimi prispevajo h krepitvi nenasilja med učenci.

Pri tokratnem Dnevu za spremembe ne gre le za promocijo prostovoljstva, ampak istočasno tudi za širjenje solidarnosti. V proti potrošniškem duhu bomo čim več ljudem omogočili, da na eni strani kaj koristnega prinesejo in na drugi strani nekaj uporabnega zase odnesejo. Marsikdo bo  tako prišel do predmetov, ki si jih sicer ne bi mogli privoščiti.

Nekateri od podarjenih predmetov, ki jih boste lahko kupili na dražbi:

Neca Falk

Neca Falk: Slika Senca popoldneva

Arne Hodalič

Arne Hodalič: Fotografija iz Jemna

Branko Đurić Đuro

Branko Đurić Đuro: kostum iz filma V deželi krvi in medu v režiji Angeline Jolie

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se