Print header

EPM za Dan za spremembe

Datum začetka: 6.4.2013
Datum konca: 6.4.2013

Slovenska filantropija že četrtič organizira Dan za spremembe, ki bo v soboto, 6. 4. 2013, na Trgu svobode. Tema četrtega Dneva za spremembe je zbiranje in prodaja predmetov, ki so nujno potrebni za kvalitetno življenje. Zbran denar od prodaje bo namenjen šolskemu skladu lokalne šole. Dogodka se bo udeležila tudi ekipa prostovoljcev Evropske prestolnice mladih Maribor 2013.  

Od 9.00 do 13.00 ure bomo na Trgu svobode v dobrodelnem duhu zbirali sledeče predmete:

  • delujoče kuhinjske pripomočke, gospodinjske aparate,
  • pripomočke za prostočasne aktivnosti (kolo, rolerji, lopar za tenis, žoge, boksarske rokavice, ščitniki, čelade, ... ),
  • oblačila, modne dodatke in obutev, ki bi jih tudi sami še nosili (bunda, plašč, vsa otroška oblačila, športna oblačila, čevlji, torbice, šali...),
  • vrtnarsko in mizarsko orodje,
  • knjige, učbenike, priročnike namenjene otokom, mladini in študentom,
  • igrače (npr.: didaktične igre),
  • delujočo računalniško opremo.

Prav vsak med nami lahko pobrska po svojem domu in zagotovo bo našel nekaj takega, kar sam ne potrebuje več, nekomu drugemu pa bi koristilo. Kdor pa bo na dogodku našel kaj primernega zase, bo za izbrano odštel vsaj 0,50 EUR in s tem doniral v šolski sklad lokalne šole. S tokratno akcijo želimo tudi socialno ogroženim osnovnošolcem pomagati, da se udeležijo šole v naravi.

Vljudno vabimo k sodelovanju vse mladinske organizacije, osnovne in srednje šole. Ob izmenjavi predmetov vam v središču mesta ponujamo prostor, kjer lahko predstavite vašo organizacijo in s programi, ki jih izvajate v okviru projekta EPM Maribor 2013, popestrite sobotno dopoldansko dogajanje.

Rok prijave za sodelovanje na Trgu svobode: 2. 4. 2013

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na koordinatorko prostovoljcev Dorotejo Zager, na e-naslov: epm.asistent1@maribor.si.  

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se