Print header

Dan za spremembe v Idriji

Datum začetka: 5.10.2013
Datum konca: 5.10.2013

Slovenska filantropija je 5. in 6. aprila letos s številnimi prostovoljskimi organizacijami in posamezniki organizirala že 4. Dan za spremembe, ki je bil namenjen izmenjavi predmetov z namenom zbiranja sredstev za šolske sklade.

Letos so se povabilu Slovenske filantropije odzvala številna društva, šole, občine in posamezniki, ki so v skoraj 50 krajih po Sloveniji organizirale 80 akcij izmenjave predmetov. Veseli nas, da so se številne organizacije povezale med seboj in stkale vezi, ki se bodo zagotovo pletle tudi v prihodnje. Pri organizaciji in izvedbi akcij po celi Sloveniji je sodelovalo okoli 4000 dobro razpoloženih prostovoljcev vseh generacij.

V Idriji so se odločili, da bodo Dan za spremembe organizirali večkrat letno. Tokrat bodo ponovno pokazali, da s prostovoljstvom lahko spreminjamo sebe, druge in naše okolje. Skupaj s prostovoljci, osnovnošolci in starostniki ter prostovoljci Zavoda PET bodo širili solidarnost.

Pridružite se cilju povezovanja ljudi v lokalni skupnosti, aktiviranju posameznikov in zbiranju sredstev za akcijo "Siti besed" tudi vi, saj smo lahko le, če stopimo skupaj, dovolj močni, da v enem dnevu pomagamo otrokom, ki si ne zmorejo plačati šolske prehrane.

Z Dnevom za spremembe, v Idriji poimenovanim »Podaj naprej« se bodo v organizaciji skupine prostovoljcev vključili v prostovoljsko akcijo in poskusili zbrati čim več denarnih sredstev, s katerimi bodo lahko pokrili stroške šolske prehrane otrokom, ki si je sicer ne zmorejo privoščiti. Poleg tega bodo skupaj s prostovoljci Zavoda PET organizirali tudi različne dejavnosti s kužki za učence in starostnike in na tak način krepili medgeneracijske vezi.

Na prireditvi bo postavljena tržnica, kjer bo lahko vsak našel nekaj primernega zase, za izbrano pa odštel vsaj 0,5 € in s tem doniral za akcijo "Siti besed." Z donacijo za srečko v srečelovu boste lahko prispevali za otroke in licitirali predmete znanih Slovencev.

Za zaključek Dneva za spremembe bodo tako organizatorji, kot tudi obiskovalci skupaj odtekli tek s kužki po starem mestnem jedru.

S tokratno akcijo želijo tudi socialno ogroženim osnovnošolcem pomagati pri plačevanju šolske prehrane. Akcije se bo udeležil tudi sam predsednik Republike Slovenije, gospod Borut Pahor.
Za življenje v naši skupnosti smo odgovorni vsi - PRIDRUŽI SE NAM TUDI TI!

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se