Print header

2. Forum o prostovoljstvu v bolnišnicah

Datum začetka: 15.11.2013
Datum konca: 15.11.2013

Slovenska filantropija skupaj z Mestno občino Maribor vabi vso strokovno in zainteresirano javnost na 2. FORUM O PROSTOVOLJSTVU V BOLNIŠNICAH

Odvijal se bo v petek, 15. novembra 2013, od 9.00 do 16.00 v Hotelu Piramida, Ulica heroja Šlandra 10, Maribor.

Forum je namenjen spodbujanju in razvoju prostovoljstva v slovenskih bolnišnicah, predstavitvam uspešnih primerov prostovoljskih aktivnosti v zdravstvu, informiranju in ozaveščanju vodstvenih struktur v bolnišnicah o priložnostih, ki jih prinaša organizirano prostovoljstvo, podpori mentorjem in koordinatorjem prostovoljcev v bolnišnicah ter ozaveščanju širše javnosti o vlogi in pomenu prostovoljstva na tem področju.

V bolnišnicah, ki imajo razvito prostovoljstvo, prostovoljci prinašajo dodano vrednost v življenje bolnikov. Njihovo delo prispeva h kakovosti bivanja v bolnišnici, k blaženju stisk pacientov in preprečuje malodušje tistih, ki v ustanovah ostajajo dlje časa. Prostovoljci so tudi dragoceni spremljevalci umirajočih in njihovih svojcev, ki jim nudijo oporo v težkih trenutkih. Na mnoge oddelke bolnišnic prinašajo veselje in smeh, pri čemer prostovoljcem pogosto pomagajo tudi živalski prijatelji, posebej usposobljeni za terapevtske stike z bolniki.

Organizatorji Foruma želimo aktivirati odločevalce na področju zdravstva in strokovno osebje v bolnišnicah za načrtno uvajanje prostovoljstva v bolnišnice tudi v Sloveniji. Prav zato smo program oblikovali kot izbor različnih tem, primernih za različne udeležence – od vodstev bolnišnic do mentorjev prostovoljcev.

Pričakujemo, da bo forum prispeval k širšemu razmahu delovanja prostovoljcev v zdravstvenih zavodih in Vas prijazno vabimo, da v tem gibanju sodelujete tudi Vi!

Prijavnico nam posredujete na enega od naslednjih načinov:

- Po pošti na naslov: Slovenska filantropija, Poljanska cesta 12, 1000 Ljubljana,
- po elektronski pošti na: nevenka.alja.gerl@filantropija.org.

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest.
Vsem prijavljenim bomo podroben program poslali na e-naslove s prijavnic.

Prijazno vabljeni!

Prim. Anica Mikuš Kos,
dr. med., spec. ped., spec. psih.,
predsednica Slovenske filantropije

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se

Slovenska filantropija FIHO
mddsz MJU
Euskladi.si Creatim Ržišnik Perc
Dostavljalec
Copyright © 2021 Slovenska filantropija, vse pravice pridržane | Politika varovanja zasebnosti | PiškotkiProdukcija: Creatim