Print header

V Idrijo prihaja že 3. Dan za spremembe

Datum začetka: 21.12.2013
Datum konca: 21.12.2013


Pridružite se nam v soboto, 21. decembra 2013 in nam skupaj s prostovoljci Dneva za spremembe pomagajte zbrati sredstva za starostnike brez družin v Domu upokojencev Idrija.
V soboto, 21. decembra 2013 se bo v Idriji na pobudo Slovenske filantropije in organizatorke Dneva za spremembe v Idriji Monike Rijavec odvijalo mnogo zanimivih aktivnosti. Na tržnici bomo ponudili izdelke, ki so jih podarili posamezniki ter podjetja, do licitacije osebnih predmetov znanih osebnosti. Z nakupom omenjenih izdelkov, boste pripomogli k zbiranju sredstev za starostnike iz socialno ogroženih skupin in brez družin.
Zbiranje sredstev bodo s svojo prisotnostjo med drugim podprli tudi znani Slovenci in Slovenke, med njimi stand up komičarka Ana Marija Mitić. 

Namen tokratnega Dneva za spremembe je, da socialno ogroženim starostnikom pomagamo pri plačilu nam samoumevnih stvari, za njih pa večinoma nedosegljivih: plačilo frizerja, spremljevalca ob različnih prilikah (obisk zdravnika ipd) itd. Za njih bomo odprli sklad, iz katerega bodo lahko črpali sredstva za zgoraj omenjene potrebe.

Da bo dogajanje čim bolj pestro in zabavno smo za učence in starostnike pripravili številne delavnice – od delavnice aranžiranja z mojstrom floristike Ivom Uršičem, pevske delavnice s pevkami Ženskega pevskega zbora DU Idrija in Ženskega pevskega zbora Spodnja Idrija, na katerih se bodo otroci naučili slovenske narodne pesmice in jih kasneje tudi predstavili, do delavnice socialnih igric, katere bodo vodili idrijski taborniki in delavnice izdelovanja božično-novoletnih voščilnic in okraskov.
ZBIRANJE DARIL IN OSTALIH PREDMETOV V ČIPKARSKI ŠOLI IDRIJA: Na Čipkarski šoli Idrija bo teden pred sobotnim dogodkom potekalo zbiranje različnih uporabnih predmetov, ki pritičejo decembrskemu času in obdarovanju: novoletne okraske, voščilnice in čestitke, različne ročne izdelke, knjige, različna unikatna darilca ipd.
Predmete lahko prinesete od 16. decembra do 20. decembra 2013 od 17.00 do 19.00 v Čipkarsko šolo (kletni prostori ZPM) na naslov Prelovčeva 2, 5280 Idrija, kjer bodo prostovoljci prevzeli doniran material in vas vpisali v knjigo donatorjev. Zbrane predmete bodo lahko potem obiskovalci prireditve v zameno za donacijo vsaj 0,5€ dobili na tržnici v okviru dogodka Dan za spremembe, zbrana sredstva pa se bodo namenila za socialno ogrožene starostnike brez družin.
Pridružite se nam v soboto, 21. decembra 2013 na Mestnem trgu v Idriji. V primeru slabega vremena bo prireditev potekala v podhodu Magazina.

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se