Print header

Predavanje Anice Mikuš Kos v Mariboru

Datum začetka: 17.12.2013
Datum konca: 17.12.2013

MISC INFOPEKA in mreža »Prostovoljstvo v Mariboru« vas v torek, 17. 12. 2013, ob 11:00 vabita v prostore MISC INFOPEKA na predavanje dr. Anice Mikuš Kos, predsednice Slovenske filantropije, Združenja za promocijo prostovoljstva.

Gostja bo predstavila svoje dolgoletne izkušnje na področju prostovoljstva in dela z otroki na vojaško ogroženih področjih (Kosovo, Irak, Kavkaz).
S predavanjem dr. Anice Mikuš Kos bo mreža »Prostovoljstvo v Mariboru« obeležila mednarodni dan prostovoljstva, ki ga vsako leto praznujemo 5. decembra.

Rok prijave je ponedeljek, 16. 12. 2013, na infopeka@infopeka.org. Prisrčno vabljene in vabljeni!

Anica Mikuš Kos je doktorica medicine, specialistka otroške psihiatrije. Je avtorica številnih knjig s področja duševnega zdravja ter skupnostnih modelov zaščite otrok v primerih oboroženih konfliktov. Za svoje izjemno delo je prejela že vrsto priznanj, bila je tudi med nominirankami v akciji '1000 žensk za Nobelovo nagrado za mir 2005'. Je avtorica vzgojnega modela prostovoljskega dela mladih v službi ljudi v stiski, v konceptu državljanske in etične vzgoje (za solidarnost in delovanje). Za pomoč otrokom na vojaško ogroženih območjih je zasnovala program za učitelje, katerega jedro so znanja in veščine za nudenje učinkovite psihosocialne pomoči. V program je bilo doslej vključenih že okrog 5000 učiteljev na različnih kriznih območjih v svetu (Kosovo, Irak, Kavkaz). Prizadeva si, da bi program lahko izvedla tudi v Pakistanu in Darfurju.

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se