Print header

USPOSABLJANJE ZA GLOBALNE PROSTOVOLJCE in DELAVNICA ZA MLADE (GLOBALNE) ZAGOVORNIKE »ENO ZNANJE, ENA POT, EN CILJ«

Objavil: Zavod Voluntariat
Datum začetka: 14.3.2014
Datum konca: 15.3.2014

Udeležite se dvodnevnega usposabljanja za globalne prostovoljce ali le 4-urne delavnice "Eno znanje, ena pot, en cilj"

Voluntariat ponovno organizira pripravljalno usposabljanje za prostovoljce, ki se odpravljajo v države globalnega juga oz si to želijo uresničiti v bodočnosti. Del usposabljanja je pripravljen v sodelovanju s slovensko platformo razvojnih in humanitarnih nevladnih organizacij – SLOGA, ter z Društvom Humanitas.

V okviru usposabljanja se bodo prostovoljci seznanili in kritično razmišljali o temah, kot so prostovoljno delo v državah globalnega juga ter kaj s tem pridobim, življenje v medkulturnem okolju, soočanje s stereotipi, predsodki, pomen timskega dela in konstruktivnega reševanja konfliktov, ter globalni razvoj in delovanje mehanizmov, ki omogočajo obstoj globaliziranega ekonomsko-političnega sistema. Zadnjo temo boste raziskovali z Renejem Sušo s Humanitasa. Delavnica »Eno znanje, ena pot, en cilj« se izvaja v okviru Sloginega projekta »Challenging the Crisis«, katerega namen je spodbuditi mlade h kritičnemu razmišljanju o evropski krizi v kontekstu globalnih soodvisnosti, pa tudi k temu, da bodo postali aktivni zagovorniki socialne pravičnosti. Več o projektu in možnostih sodelovanja vam bomo predstavili tekom delavnice.

Tu si lahko ogledate tudi program usposabljanja in delavnice.

Usposabljanje bo potekalo v prostorih Sloge, na Metelkovi 6 v Ljubljani, v petek, 14.3., med 9. in 17. uro ter v soboto, 15.3., med 9. in 17. uro, vodila ga bo izkušena trenerka Tina Trdin.

Prosimo vas, da pošljete potrditev udeležbe na usposabljanju in/ali delavnici do 10. marca 2014 na globalno@zavod-voluntariat.si, s pripisom v katero državo se odpravljate ter za koliko časa.

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se