Print header

Likovno - literarni - fotografski natečaj Bumerang Sreče

Objavil: Društvo Bumerang Sreče
Datum začetka: 5.6.2014
Datum konca: 31.8.2014

Natečaj je razpisan, da pobliže spoznamo, kaj si drugi mislijo o POJMU BUMERANG SREČE, kako ga dojemajo ali si ga predstavljajo. Z njim želimo med drugim poleg otrok in mladostnikov povabiti k sodelovanju tudi starejše osebe, spodbuditi ustvarjalnost in domišljijo ter vsem udeležencem dati možnost, da se preizkusijo v nečem novem ter da se s svojimi deli predstavijo širši javnosti.


Natečaj je medgeneracijski, tako da lahko v njem sodelujejo vse starostne skupine. Sodelovanje na natečaju je brezplačno in prostovoljno.

 

Na natečaju lahko sodelujete z likovnimi, literarnimi in fotografskimi deli. Vsak udeleženec lahko sodeluje z največ tremi (3) deli (vsa 3 dela so lahko iz iste ali različnih kategorij).

I.                   Likovna dela

Udeleženec si po lastni želji izbere kakšno tehniko in material  bo uporabil.


II.                Literarna dela

Udeleženec si po lastni želji izbere zvrst, v kateri bo pisal. Prispelih del ne bomo popravljali in lektorirali, zato vas naprošamo, da to predhodno uredite sami.

Ker še nimamo svoje himne, se lahko preizkusite tudi v tem in morda boste prav vi postali njen avtor.


III.             Fotografska dela

Fotografije so lahko v barvni ali črno beli tehniki, v velikosti 13x18. Fotografije morajo biti v klasični obliki (natisnjene) in ne uokvirjene, zalepljene na karton ali poslane v digitalni obliki.


Prispevke lahko pošljete od 5. junija do 31. avgusta 2014 na naslov Društvo Bumerang Sreče, Stanjevci 100, 9203 Petrovci, s pripisom Natečaj BUMERANG SREČE. Vsakemu prispevku pripišite podatke o avtorju: naslov dela, ime in priimek, naslov prebivališča, starost, telefonsko številko in naslov elektronske pošte (če ga imate). V primeru, da teh podatkov ne bo navedenih, prispevek ne bo vključen v ocenjevanje in žreb za nagrado.


Če udeleženci obiskujejo vrtec, šolo, zavod ali so uporabniki v domu za starejše, se lahko njihovi prispevki pošljejo preko institucij, v katerih so prijavljeni. Vendar morajo poslani prispevki  prav tako vsebovati vse, že zgoraj omenjene podatke o avtorju.


Vsako področje bo ocenjevala posebej izvoljena strokovna komisija. Med vsemi deli bo prejete prispevke ocenila ter izbrala tri najboljše iz vsakega področja. Odločitev komisije je dokončna in nepreklicna.


Izmed vseh prejetih del bomo eno naključno izžrebali in jo posebej nagradili.


Nagrajenci bodo prejeli priznanja ter praktične nagrade na zaključni prireditvi natečaja, ki bo v soboto, 13. septembra 2014, ob 17. uri, v kulturnem domu v Stanjevcih. V sklopu prireditve bo razstava nagrajenih del, katera bo organizator obdržal zase. Nagrajena dela in utrinki iz zaključne prireditve bodo objavljeni v medijih.


V primeru kakršnih koli dodatnih vprašanj nam lahko pišete na e-pošto bumerang.srece@gmail.com ali nas pokličete na telefonsko številko 041 612 492 (Jasmina).


»Morda bo nekdo, nekje ustvaril nekaj tako lepega, da bo spremenilo svet.«


Vabljeni, da skupaj z nami stopite v svet ustvarjalnosti.

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se