Print header

Amnesty International išče prostovoljce-tolmače (M/Ž): špansko-angleško ter francosko-angleško

Objavil: Amnesty International Slovenije
Datum začetka: 29.9.2014
Datum konca: 3.10.2014

Med 29. septembrom in 3. oktobrom 2014 bo v Ljubljani potekalo srečanje/delavnica predstavnikov Amnesty International z vsega sveta, ki delajo na področju učenja človekovih pravic (UČP). Tematsko bodo obravnavali evalvacijo, monitoring, merjenje učinka v zvezi s programom UČP Izobrazba-opolnomočenje-pravičnost.

Iščemo tolmače, ki bi to opravili kot prostovoljci, torej brezplačno (poskrbeli bi za stroške, več spodaj). Rok za prijavo je 20. avgust.

Katera jezika?

Srečanje bo potekalo v angleščini; za dva udeleženca, ki tega jezika ne govorita, moramo poskrbeti za sprotno tolmačenje (šepetanje, brez uporabe tehnične opreme). Gre za tolmačenje v španščino ter v francoščino (in po potrebi v obeh jezikih nazaj v angleščino). 

Koliko tolmačev? 

Predvidoma po 2 na vsak jezik. Tako da se 'napor' čim bolj porazdeli.

Kdaj?

Tolmačenje bo potrebno:

  • v ponedeljek, torek in sredo (29., 30. 9. ter 1.10.) med 9. in 18. uro (opozorilo: predvideno je veliko samostojnega dela, tako da prav ves čas ne bo treba tolmačiti),
  • v četrtek, 2.10., popoldne ter 3.10. dopoldne.

Za kaj lahko poskrbimo?

V Amnesty International smo neizmerno hvaležni, ker na večini mednarodnih sestankov uspemo zagotoviti tolmače, ki poskrbijo za prevode brezplačno, torej kot prostovoljci. Tudi prevajalci/tolmači so na tak način naši aktivisti oz. aktivistke za človekove pravice!  

Vseeno pa tolmačem ne želimo narediti dodatnih stroškov. Tako bomo poskrbeli za hrano in prevoz (če prihajate zunaj Ljubljane; v tem primeru bi predvidoma poskrbeli tudi za nočitev) ter poplačilo kakšnih izrednih stroškov v zvezi s tolmačenjem (slednje po predhodni potrditvi).

Z veseljem bomo ponudili za dobro opravljeno delo tudi potrdilo.

Do kdaj in kam prijave in kakšna so pričakovanja?

Prosimo vas, da se zainteresirani javite do srede, 20. avgusta, na e-naslov amnesty (pri) amnesty.si.

Na ta naslov nam tudi pišite, če imate kakšna dodatna vprašanja. 

Prosimo vas, da v prijavi navedete, katere so vaše dosedanje izkušnje oz. znanja v zvezi s tem. Ob tem naj še enkrat opozorimo, da ne gre za prevod iz angleščine v slovenščino ampak v španščino/francoščino, kar morda predstavlja dodaten zalogaj.

Prav tako vas prosimo, da nam sporočite, kdaj točno bi bili na voljo.

Že vnaprej hvala za vašo pripravljenost, da nas podprete na ta način.

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se