Print header

Nogometni turnir Brcnimo rasizem s spremljevalnim programom

Datum začetka: 11.10.2014
Datum konca: 11.10.2014

V današnji družbi smo priča vedno bolj pogostim, hitrejšim spremembam. Te spremembe so za marsikoga prevelik zalogaj, zato se ljudje zatekajo k sovraštvu kot odgovoru, ki ponuja navidezno varnost in konzervativen odgovor na novo realnost sveta. Sovraštvo in ksenofobija do različnih (novih) pojavov v družbi sta pogosto plod nepoznavanja, zato je v boju za odprto in strpno družbo pomembno, da v praksi pokažemo, kaj zares te neznanke pomenijo. Za to obstaja več različnih poti in možnosti. Ena od njih je zaradi skupinskega duha in logike igre ravno NOGOMET.

Mladinski center Ormož se je skupaj s Klubom ormoških študentov in z Nogometnim klubom Ormož odločil, da bo sodeloval v vseslovenski akciji Brcnimo rasizem. Skupaj bomo 11. 10. 2014 ob 14. uri v Mestni grabi Ormož organizirali antirasistični nogometni turnir s spremljevalnim programom.

Pozivamo vsa zainteresirana društva, organizacije, klube, skupine in posameznike, da se med seboj povežete, samoorganizirate in priključite nogometnemu turnirju!

Med seboj se bodo pomerile ekipe v sestavi 4 igralci in vratar.

Vabimo vas, da oblikujete ekipe (4+1), izpolnite  PRIJAVNICO ter jo najkasneje do četrtka,  9. 10. 2014, posredujete na: mcomroz@siol.net.

Porušimo zidove sovraštva, zgradimo mostove prijateljstva!

Več informacij o akciji Brcnimo rasizem! je na voljo na: www.farenet.org

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se