Print header

Festival popotnikov in popotniškega novinarstva Bivak

Datum začetka: 15.11.2014
Datum konca: 22.11.2014

V okviru projekta Popotniško novinarstvo med 15. in 22. novembrom 2014 organiziramo Festival popotnikov in popotniškega novinarstva Bivak.

Uradna otvoritev festivala bo v soboto, 15. novembra ob 10. uri dopoldan v Slovenski kinoteki v Ljubljani. Ogledali si bomo  premiero filma Kaos sveta, avtorjev Aleksandre Bellian in Klemna Belavića, ki je nastal v sodelovanju z borcem za človekove pravice Tomom Križnarjem in novinarjema Erikom Valenčičem in Ervinom Hladnikom Milharčičem. Film na kritičen način prikazuje dogajanja po krajih sveta, na katera še vedno prepogosto pozabljamo.

S tem dogodkom se odpre pot ostalim dogodkom, ki se bodo čez cel teden dogajali v različnih krajih Slovenije. Rdeča nit dogodkov je popotniško novinarstvo, ki spodbuja kritično mišljenje in aktivno ter inovativno participacijo mladih v družbi. Moto  projekta Popotniško novinarstvo je Potuj.Misli.Deli. Za tem motom trdno stojita tudi naša dva ambasadorja: svetovni popotnik in fotograf Arne Hodalič ter humanitarni delavec, pisatelj in borec za človekove pravice Tomo Križnar.

Teden se bo končal s celodnevnim sklepnim dogodkom prav tako v soboto, 22. novembra v prostorih na Ulici Janeza Pavla II. 13 v Ljubljani. Ta dan bo še posebej živahen, raznolik program se bo začel ob 10. uri dopoldan. Za pisano atmosfero bo poskrbela fotografska razstava Arneta Hodaliča, eksotična hrana in glasba. Ogledali si boste lahko več projekcij filmov o potovanjih, prisluhnili potopisnim predavanjem, se sprehodili po popotniški tržnici, rezervirali 'knjigo' v živi knjižnici, se seznanili z različnimi organizacijami, si ogledali dokumentarno gledališko predstavo Klicni center, bili priča nastopu impro lige, se usedli ob revijo v bralnem kotičku, v odprtem prostoru pa bo mesto za nove in stare ideje ter zanimive debate. Čez dan bo poskrbljeno tudi za najmlajše z bogatim otroškim programom in interaktivnimi delavnicami. Kdor si ne bo uspel ogledati filma Kaos sveta na otvoritvi, bo imel še eno možnost na zaključnem dogodku. Srečali boste lahko posebne goste, naše partnerje, ambasadorje in nepogrešljive prostovoljce.

Festival popotnikov in popotniškega novinarstva Bivak letos poteka prvič, a z zanosom gledamo naprej. Verjamemo, da je kvaliteten program, ki smo ga pripravili za prvo izvedbo odlična podlaga za nadaljevanje.


Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se