Print header

Dan za spremembe - najava dogodkov na Dolenjskem in v Posavju

19.03.2010

Kaj lahko prostovoljsko postorite - dan za spremembe na Dolenjskem in v Posavju

V Novem mestu se lahko pridružite aktivnostim za starejše. Šent – slovensko združenje za duševno zdravje, Enota Novo mesto bo skupaj z domom za starejše občane bodo starostnikom obogatili njihov vsakdan ob druženju, pogovoru in spremstvu pri sprehodu. Več informacij na vesna.zupancic@sent.si, 07 373 76 80, kontaktna oseba: Vesna Zupančič, ali na www.prostovoljstvo.org.

V Krškem Rdeči križ Slovenije, Območno združenje Krško organizira Prve pomoči Rdečega križa. Vabljeni, da se pridružite ekipam Rdečega križa, ki so pomembne v svojem delovanju ob naravnih in drugih nesrečah, pa tudi sicer delujejo in pomagajo pri izvajanju vsakodnevnih programov. Več informacij na rdecikrizkrsko@siol.net, 07 490 53 65, kontaktna oseba: Mojca Vizler ali na www.prostovoljstvo.org.

Na Trubarjevi domačiji na Rašici bo v organizaciji Zavoda za razvijanje ustvarjalnosti in Zavoda Med.Over.Net potekalo srečanje prostovoljcev, animatorjev in ustvarjalcev, s katerimi lahko tudi vi soustvarite DAN SONCA, 5. Festival ustvarjalnosti. Več informacij na ana@zru.si, 041 527 197, kontaktna oseba: mag Ana Porenta, ali www.prostovoljstvo.org.

Učenci Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica bodo obiskali občane v Domu upokojencev Sevnica in poskrbeli za druženje s starejšimi s kratkim kulturnim programom, plesi in pesmimi ter jih razveselili s prijetno besedo in skromnim spomladanskim spominkom. Več informacij na dragica.hostnik@guest.arnes.si, kontaktna oseba: Dragica Hostnik, ali www.prostovoljstvo.org.

Osnovna šola Vavta vas pripravlja uro pravljic. Starejši učenci - prostovoljci bodo obiskali mlajše učence v času podaljšanega bivanja in z njimi preživeli urico ob branju pravljic in igri. 
Več informacij na sabina.erjavec1@guest.arnes.si, 07 308 30 41, kontaktna oseba: Sabina Erjavec, ali www.prostovoljstvo.org.

Dan za spremembe

Spreminjajmo - S PROSTOVOLJSTVOM

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, 24. marca prvič pripravlja Dan za spremembe. Na ta dan bodo v različnih krajih po Sloveniji potekale številne prostovoljske akcije, ki jih pripravljamo v sodelovanju s prostovoljskimi organizacijami in občinami. Pridružil se jim bo lahko vsak, ki želi v družbo in okolje vnesti pozitivne spremembe.

Na ta dan ne bomo zgolj govorili o prostovoljstvu, ampak se bomo lotili konkretnih dejanj. Vabimo vas, da skupaj stopimo iz ustaljenih smernic, zavihamo rokave in za en dan postanemo prostovoljci. Preurejali bomo otroška in športna igrišča, barvali stene mladinskih centrov, delili hrano brezdomcem, se družili s starejšimi v domovih upokojencev ali dežurali na SOS telefonih. To je le nekaj aktivnosti, ki vam bodo ta dan na voljo.

Akcijo so med drugim podprli Arne Hodalič, Živa Vadnov, Mateja Kožuh Novak, Nikolovski, Boštjan Klun, Adi Smolar, Pavel Gantar in Danica Purg.

Več o samem Dnevu za spremembe in prostovoljskih akcijah, ki bodo potekale 24. marca si lahko preberete na www.prostovoljstvo.org.

Za več informacij se lahko obrnete na Andrejo Svete, 01 430 12 88, 041 992 502, andreja.svete@filantropija.org ali obiščete spletno stran www.prostovoljstvo.org.

<< nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se