Print header

Dan za spremembe - najava dogodkov v Ljubljani

19.03.2010

Kaj lahko prostovoljsko postorite - Dan za spremembe v Ljubljani

UNICEF Slovenija skupaj z učenci, ki so vključeni v UNICEF-ov krožek pripravili ozaveščevalne stojnice na temo prostovoljstva in med drugimi predstavili, kaj prostovoljci počnejo. Več informacij na polona.greif@unicef.si, 01 583 80 80, kontaktna oseba: Polona Greif,  ali na www.prostovolsjtvo.org.

Društvo za izobraževanje za tretje življenjsko obdobje – Slovenska univerza za tretje življenjsko obdobje prireja »kulturno popotnico«, kjer vas bodo kulturni mediatorji popeljali po stalni zgodovinski razstavi Narodnega muzeja Slovenije. Več informacij nauniverza-3@guest.arnes.si, 01 433 20 90, kontaktna oseba: Alijana Šantelj, ali na www.prostovoljstvo.org.

V Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča bodo hodnike bolniških oddelkov spremenili v »odre za nastopanje« pouličnih umetnikov. Imaš umetniško žilico, pišeš, pesnikuješ, slikaš ali kako drugače »sproščaš« svojo ustvarjalnost? Pridruži se umetnikom in svoje ideje predstavi bolnikom, njihovim obiskovalcem in zaposlenim. Več informacij na vesna.radonjic@ir-rs.si, 01 475 83 17, kontaktna oseba: Vesna Radonjič Miholič, ali na www.prostovoljstvo.org.

Prav tako bodo v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča potekale priprave na 18. bolnišnične olimpijske igre za otroke in mladostnike. Igre bo fotografiral priznani fotograf Arne Hodalič, ki bo za otroke pripravil tudi predavanje z diapozitivi o reki Ljubljanici. Več informacij na tanja.babnik@gmail.com, 040 471 784, kontaktna oseba: Tanja Babnik, ali na www.prostovoljstvo.org.

Društvo za pomoč in samopomoč brezdomcev Kralji ulice bodo na humanitarni stojnici na Prešernovem trgu prodajali rabljene predmete. Očistili pa bodo tudi najbolj, s strani uporabnikov drog, obiskane točke v centru Ljubljane. Več informacij na anja.znidarsic@kraljiulice.org, 030 323 777, kontaktna oseba: Anja Žnidaršič ali na www.prostovoljstvo.org.

V Društvu prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote – Dnevni center za brezdomce lahko pleskaš prostore dnevnega centra, urejaš pralnico, deliš večerjo brezdomcem ali pa skupaj z uporabnikom dnevnega centra sodeluješ na turnirju v družabnih igrah. Več informacij na simona.stegne@gmail.com, 040 753 425, kontaktna oseba: Simona Stegne ali www.prostvoljstvo.org.

Slovenska filantropija v sodelovanju z Zvezo svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) in Zavodom RS za zaposlovanje (ZRSZ) organizira dogodek v enem izmed ljubljanskih samskih domov. 24. marca bomo vzpostavili mobilno info točko, kjer bomo za migrantske delavce na voljo predstavniki ZSSS, ZRSZ in prostovoljci ter jim posredovati informacije, ki jih potrebujejo za življenje in delo v Republiki Sloveniji. Postanite zagovornik pravic migrantskih delavcev. Več informacij na franci.zlatar@fialntropija.org, 01 430 12 88, kontaktna oseba: Franci Zlatar, ali na www.prostovoljstvo.org.

Pri SEZAM, Združenje staršev in otrok bodo uredili prostor za štoparje. Najprej se bodo lotili čistilne akcije, nato pa sledijo ureditev zelenice in posaditev različnih rastlin. Na mestu bodo postavili označbe, poslikali tla, risali grafite in stencile. Več informacij na nada.kirn@siol.net, 01 251 12 18, kontaktna oseba: Nada Kirn Špolar, ali na www.prostovoljstvo.org.

Slovenska filantropija bo v azilnem domu s pomočjo prostovoljcev in mladoletnih prosilcev za mednarodno zaščito uredila sobo za druženje na oddelku za mladoletnike brez spremstva. Prebarvali bodo stene, opremili prostor in stare predmete kot so računalniki in sobno kolo zamenjali z novimi. Več informacij na marina.uzelac@filantropija.org, 01 430 12 88, kontaktna oseba: Marina Uzelac, ali na www.prostovoljstvo.org.

Dan za spremembe

Spreminjajmo - S PROSTOVOLJSTVOM

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, 24. marca prvič pripravlja Dan za spremembe. Na ta dan bodo v različnih krajih po Sloveniji potekale številne prostovoljske akcije, ki jih pripravljamo v sodelovanju s prostovoljskimi organizacijami in občinami. Pridružil se jim bo lahko vsak, ki želi v družbo in okolje vnesti pozitivne spremembe.

Na ta dan ne bomo zgolj govorili o prostovoljstvu, ampak se bomo lotili konkretnih dejanj. Vabimo vas, da skupaj stopimo iz ustaljenih smernic, zavihamo rokave in za en dan postanemo prostovoljci. Preurejali bomo otroška in športna igrišča, barvali stene mladinskih centrov, delili hrano brezdomcem, se družili s starejšimi v domovih upokojencev ali dežurali na SOS telefonih. To je le nekaj aktivnosti, ki vam bodo ta dan na voljo.

Akcijo so med drugim podprli Arne Hodalič, Živa Vadnov, Mateja Kožuh Novak, Nikolovski, Boštjan Klun, Adi Smolar, Pavel Gantar in Danica Purg.

Več o samem Dnevu za spremembe in prostovoljskih akcijah, ki bodo potekale 24. marca si lahko preberete na www.prostovoljstvo.org.

Za več informacij se lahko obrnete na Andrejo Svete, 01 430 12 88, 041 992 502, andreja.svete@filantropija.org ali obiščete spletno stran www.prostovoljstvo.org.

<< nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se