Print header

Dan za spremembe - najava dogodkov v Prekmurju

19.03.2010

Kaj lahko prostovoljsko postorite - Dan za spremembe v Prekmurju

V Murski Soboti bomo v Hiši Sadeži družbe izrezovali in izdelovali skulpture iz hlodov in odpadnega lesa. Več informacij na maja.kostric@fialntropija.org, 05 903 38 00, kontaktna oseba: Maja Koštric, ali na www.prostovoljstvo.org.

V Krištancih se lahko pridružite Kulturnemu mladinskem turističnem društvu Krištanci-Grlava in obiščete starejše v krajevni skupnosti ter z njimi preživite čas v druženju, pogovoru ali na sprehodu, lahko ustvarjate na delavnicah za mlade ali se udeležite proslave. Več informacij na niincc@gmail.com, 031 837 657, kontaktna oseba: Nina Sunčič, ali na www.prostovoljstvo.org.

V Ormožu lahko udeležite številnih dogodkov, ki jih bo pred nakupovalnim središčem Holermuos priredil Mladinski center Ormož v sodelovanju z Zavodom za usposabljanje, delo in varstvo dr. Mirjana Borštnarja Dornava. Več informacij na mcormoz@siol.net, 02 719 41 41, ali na www.prostovoljstvo.org.

Dan za spremembe

Spreminjajmo - S PROSTOVOLJSTVOM

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, 24. marca prvič pripravlja Dan za spremembe. Na ta dan bodo v različnih krajih po Sloveniji potekale številne prostovoljske akcije, ki jih pripravljamo v sodelovanju s prostovoljskimi organizacijami in občinami. Pridružil se jim bo lahko vsak, ki želi v družbo in okolje vnesti pozitivne spremembe.

Na ta dan ne bomo zgolj govorili o prostovoljstvu, ampak se bomo lotili konkretnih dejanj. Vabimo vas, da skupaj stopimo iz ustaljenih smernic, zavihamo rokave in za en dan postanemo prostovoljci. Preurejali bomo otroška in športna igrišča, barvali stene mladinskih centrov, delili hrano brezdomcem, se družili s starejšimi v domovih upokojencev ali dežurali na SOS telefonih. To je le nekaj aktivnosti, ki vam bodo ta dan na voljo.

Akcijo so med drugim podprli Arne Hodalič, Živa Vadnov, Mateja Kožuh Novak, Nikolovski, Boštjan Klun, Adi Smolar, Pavel Gantar in Danica Purg.

Več o samem Dnevu za spremembe in prostovoljskih akcijah, ki bodo potekale 24. marca si lahko preberete na www.prostovoljstvo.org.

Za več informacij se lahko obrnete na Andrejo Svete, 01 430 12 88, 041 992 502, andreja.svete@filantropija.org ali obiščete spletno stran www.prostovoljstvo.org.


<< nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se