Print header

Kava ob desetih s pristojnim ministrom za prostovoljstvo

18.05.2015

Slovenska filantropija se je 15. maja 2015 v okviru akcije Kava ob 10 h srečala z ministrom za javno upravo Borisom Koprivnikarjem. Krovna organizacija na področju prostovoljstva, ki v Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij povezuje več kot 1200 članic, je z ministrom govorila o dolgo pričakovani nacionalni strategiji prostovoljstva.

Tereza Novak, izvršna direktorica in Primož Jamšek, vodja programa Prostovoljstvo na Slovenski filantropiji sta se z ministrom Borisom Koprivnikarjem pogovarjala o pripravi nacionalne strategije za prostovoljstvo. Na predlog ministrstva za javno upravo bo strategija v skupnem dokumentu s strategijo o nevladnih organizacijah. Minister vidi v povezavi možnost spodbude za sektor in prostovoljstvo kot dejavnost. Ob tem podpira mnenje Slovenske filantropije, da se strategiji v okviru delovnih skupin pripravljata ločeno tam, kjer predvideni ukrepi ne sovpadajo. Minister Koprivnikar je še poudaril veliko vlogo nevladnih organizacij pri preventivnih aktivnostih na različnih področjih in izrazil podporo urejanju področja prostovoljstva. Ob tem je poudaril nujnost merjenja učinkov dela prostovoljcev  kot tudi učinkov dela nevladnih organizacij.

***

 Akcijo Kava ob 10h Slovenska filantropija organizira z namenom predstavitve prostovoljstva odločevalcem, ki bodo sprejemali spremembe zakonodaje s tega področja. Do aprila 2015 se bomo srečevali postopoma najprej z vodji poslanskih skupin, nato še s poslanci iz pristojnega odbora državnega zbora ter drugimi oblikovalci politik.     


Kava ob desetih poteka v okviru projekta Slovenska mreža prostovoljskih organizacij, ki ga financirata Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za javno upravo. 

<< nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se

Slovenska filantropija FIHO
mddsz MJU
Euskladi.si Creatim Ržišnik Perc
Dostavljalec
Copyright © 2021 Slovenska filantropija, vse pravice pridržane | Politika varovanja zasebnosti | PiškotkiProdukcija: Creatim