Print header

8. Slovenski kongres prostovoljstva, 5. in 6. december 2011, Dvorana Union Maribor

28.11.2011

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, ob izteku evropskega leta prostovoljstva pod pokroviteljstvom predsednika dr. Danila Türka 5. in 6. decembra organizira 8. Slovenski kongres prostovoljstva z naslovom: S prostovoljstvom spreminjamo svet - Izzivi prostovoljstva v sodobni družbi. Letos bo to največji strokovni dogodek s področja prostovoljstva, ki ga bo v Dvorani Union v Mariboru gostila Mestna občina Maribor.

Namen kongresa, ki ga Slovenska filantropija tradicionalno organizira vsako drugo leto, je oblikovati smernice razvoja prostovoljstva v prihodnosti. Kongres bo ponudil tudi prostor za izmenjavo raznovrstnih bogatih izkušenj.
Sodelujoči – prostovoljci, mentorji in organizatorji prostovoljskega dela ter vsi tisti, ki jih prostovoljstvo poklicno ali zasebno zanima, bodo soustvarjali kongres, oblikovali korake, ki jih bomo na področju prostovoljstva delali v prihodnje.

Ena od osrednjih tem kongresa bo sodelovanje vladnih služb in prostovoljskih organizacij s ciljem oblikovati poti za dosego najboljših rezultatov.
Na kongresu bomo že tretjemu slovenskemu mestu podelili naslov Mesta prostovoljcev. Slovenska filantropija naslov podeljuje mestom, ki spodbujajo in podpirajo prostovoljstvo med občani. Do zdaj sta naslov Mesta prostovoljcev dobila mesto Ljubljana in Novo mesto.

V letu, ko je prostovoljstvo pod žarometi in ko smo dobili Zakon o prostovoljstvu, bo v Mariboru v času kongresa, 5. decembra, na mednarodni dan prostovoljstva, potekala prva svečana podelitev Državne nagrade in priznanj na področju prostovoljstva.
Z Zaključno prireditvijo evropskega leta prostovoljstva bomo na istem mestu obeležili tudi iztekanje evropskega leta prostovoljnih dejavnosti, ki podaja roko evropskemu letu aktivnega staranja in medgeneracijskega sodelovanja.

Prepričani smo, da bo po kongresu, kjer bo čas za velike besede, sledil tudi čas velikih dejanj, ki bodo prostovoljstvu dovolila rast, širjenje in primerno umestitev ter priznanje v sodobni družbi.

Program kongresa

<< nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se