Print header

Prostovoljci za pravice migrantskih delavcev

19.03.2010

Vabilo na novinarsko konferenco

Sreda, 24. marec, ob 13. uri   
Slovenska filantropija, Poljanska 12, Ljubljana

Pravice delavcev migrantov so vse prepogosto kršene. Slovenska filantropija je angažirala prostovoljce/ke, ki so kot zagovorniki/ce pripravljeni pomagati pri uveljavitvi pravic. Prostovoljec – zagovornik pravic migrantskih delavcev bo  poleg podajanja informacij delavcem pomagal pri reševanju njihovih težav (opozarjanje na kršenje zakonodaje, kontaktiranje pristojnih služb, spremljanje na urade, pomoč pri iskanju nastanitve, dela ipd.).

Na Dan za spremembe, 24. marca, bo Slovenska filantropija v sodelovanju z Zvezo svobodnih sindikatov Slovenije, Zavodom RS za zaposlovanje in Ministrstvom za notranje zadeve vzpostavila tudi info točko, kjer bodo migrantski delavci lahko dobili informacije, ki jih potrebujejo za življenje in delo v Republiki Sloveniji.

Vabljeni na novinarsko konferenco, ki bo potekala v sredo, 24. marca, ob 13. uri v prostorih Slovenske filantropije na Poljanski 12 v Ljubljani. Aktivnosti prostovoljcev zagovornikov in idejo info točke bodo predstavili:

       -  Darko Nikolovski in Eva Gračanin, prostovoljca - zagovornika pravic migrantskih delavcev
       -  Predstavnik Slovenske filantropije, Združenja za promocijo prostovoljstva
        - Predstavnik Zveze svobodnih sindikatov Slovenije

Ni nam vseeno, da se pred našimi očmi dogajajo nepravilnosti in ne bomo neprizadeto spremljali tragedij posameznikov, ki ostajajo brez pomoči, odvisni od dobre volje delodajalcev. 

Za več informacij se lahko obrnete na Andrejo Svete, 01 430 12 88, 041 992 502, andreja.svete@filantropija.org ali obiščete spletno stran www.prostovoljstvo.org.

<< nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se