Print header

Dan za spremembe - najava dogodkov na Primorskem in Notranjskem

19.03.2010

Kaj lahko prostovoljsko postorite - Dan za spremembe v primorski in kraško-notranjski regiji

Kopru bo Zavod Krog organiziral skupnostno pomoč. Lahko se jim pridružite in pomagate naključnim mimoidočim, pomoči potrebnim osebam iz trgovine ali tržnice nesti težke vreče oziroma pri vsakdanjih opravkih. Več informacij na info@zavod-krog.si, 041 401 619, kontaktna oseba: Emina Hadžić, ali na www.prostovoljstvo.org.

V Izoli lahko Društvu Sožitje obalnih občin, enota Izola pomagate pri pripravah na dobrodelni koncert ali pa z uporabniki društva, osebam z motnjo v duševnem razvoju delate družbo na kegljanju in pri telovadbi. Več informacij na skavt@siol.net, 05 640 07 90, kontaktna oseba: Sonja Pavčič, ali na www.prostovoljstvo.org.

Prav tako se lahko v Izoli pridružite akciji Slovenske filantropije pri urejanju parka. V sodelovanju z občino Izola bomo uredili park pri otroškem igrišču Birba in Kulturnem domu. Postavili bomo ograjo, ki bo ločila park od parkirišč in tako obiskovalce parka bolje zavarovala, park pa bomo olepšali še s klopmi in koši. Več informacij na barbara.gorican@filantropija.orgi, 01 430 12 88, kontaktna oseba: Barbara Goričan, ali na www.prostovoljstvo.org.

V Solkanu se lahko pridružite prostovoljcem v Varstveno delovnem centru Nova Gorica in jim pomagate nabirati zelišča ali urediti zeliščni vrt. Več informacij na vdc.novagorica@vdcng.si, 05 335 06 08, kontaktna oseba: Miha Pirnat, ali na www.prostovoljstvo.org.

V Sežani bo Zavod za šport, turizem in prosti čas Sežana, Mladinski center Podlaga poslikal vhod v Mladinski center. Mladi iz Sežane in okolice bodo pripravili idejni koncept, vi pa se jim lahko pridružite pri sami poslikavi. Več informacij na maja.sedmak@mcpodlaga.com, 05 734 50 04, kontaktna oseba: Maja Sedmak, ali na www.prostovoljstvo.org.

V Sežani, Postojni, Ilirski Bistrici in Komnu bo Društvo za duševno zdravje in kreativno preživljanje prostega časa VEZI postavilo promocijske stojnice, v Sežani in Postojni pa si lahko ob stojnici tudi ogledate potek kreativne delavnice in se pri ustvarjanju tudi preizkusite. Več informacij na info@drustvovezi.org, 031 649 288, kontaktna oseba: mag. Katarina Tomažič, ali na www.prostovoljstvo.org.

V Cerknem vas Agencija Lars, Zavod za kulturo, izobraževanje in svetovanje vabi na čaj. Na stojnici boste lahko spoznali njihove dejavnosti, se seznanili z možnostmi prostovoljskega dela ali se samo družili v prijetni družbi. Več informacij na agencija-lars@siol.net, 040 262 545, Kontaktna oseba: Livija Rojc Štremfelj, ali na www.prostovoljstvo.org.

V Ajdovščini bo Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina priredilo prostovoljske aktivnosti. Program je še v pripravi. Več informacij na info@mdpm-ajdovscina.si, 05 368 91 40, kontaktna oseba: Jana Humar, ali na www.prostovoljstvo.org.

V Postojni se lahko pridružite aktivnostim Območnega združenja Rdečega križa Postojna in pomagate pri deljenju hrane in oblačil socialno ogroženim, nudite učno pomoč osnovnošolcem ali sodelujete pri čistilni akciji. Več informacij na postojna.ozrk@rks.si, 05 726 48 35, kontaktna oseba: Elida Džanić, ali na www.prostovoljstvo.org.

Prav tako se lahko v Postojni pridružite Društvu tvoj telefon in dežurate na kriznem telefonu ter se udeležite izobraževanja in uvajanja za nove prostovoljce. Več informacij na tvoj.telefon@siol.net, 05 720 17 20, kontaktna oseba: Kristina Dakič, ali na www.prostovoljstvo.org.

V Piranu se lahko pridružite Športnemu in mladinskemu centru Piran pri postavljanju novih klopi v parku blizu centra, čiščenju okolice in barvanju zidov, ki mejijo na vrtec. Več informacij na epicenter.lucija@siol.net, 040 247 142, kontaktna oseba: Rade Miloševič, ali na www.prostovoljstvo.org.

Dan za spremembe

Spreminjajmo - S PROSTOVOLJSTVOM

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, 24. marca prvič pripravlja Dan za spremembe. Na ta dan bodo v različnih krajih po Sloveniji potekale številne prostovoljske akcije, ki jih pripravljamo v sodelovanju s prostovoljskimi organizacijami in občinami. Pridružil se jim bo lahko vsak, ki želi v družbo in okolje vnesti pozitivne spremembe.

Na ta dan ne bomo zgolj govorili o prostovoljstvu, ampak se bomo lotili konkretnih dejanj. Vabimo vas, da skupaj stopimo iz ustaljenih smernic, zavihamo rokave in za en dan postanemo prostovoljci. Preurejali bomo otroška in športna igrišča, barvali stene mladinskih centrov, delili hrano brezdomcem, se družili s starejšimi v domovih upokojencev ali dežurali na SOS telefonih. To je le nekaj aktivnosti, ki vam bodo ta dan na voljo.

Akcijo so med drugim podprli Arne Hodalič, Živa Vadnov, Mateja Kožuh Novak, Nikolovski, Boštjan Klun, Adi Smolar, Pavel Gantar in Danica Purg.

Več o samem Dnevu za spremembe in prostovoljskih akcijah, ki bodo potekale 24. marca si lahko preberete na www.prostovoljstvo.org.

Za več informacij se lahko obrnete na Andrejo Svete, 01 430 12 88, 041 992 502, andreja.svete@filantropija.org ali obiščete spletno stran www.prostovoljstvo.org.

<< nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se