Print header

Jutri bo ODLIČEN Dan za spremembe!

04.04.2013

Slovenska filantropija s številnimi prostovoljskimi organizacijami in posamezniki 5. in 6. aprila organizira že četrti Dan za spremembe, ki bo namenjen izmenjavi predmetov z namenom zbiranja sredstev za šolske sklade.

Letos so se povabilu Slovenske filantropije odzvala številna društva, šole, občine in posamezniki, ki organizirajo v skoraj 50 krajih po Sloveniji skoraj 80 akcij izmenjave predmetov. Pri tokratnem Dnevu za spremembe ne gre le za promocijo prostovoljstva, ampak tudi za širjenje solidarnosti. V proti potrošniškem duhu bomo čim več ljudem omogočili, da na eni strani kaj koristnega prinesejo in na drugi strani nekaj uporabnega zase odnesejo. Marsikdo bo tako prišel do predmetov, ki si jih sicer ne bi mogel privoščiti. Po celi Sloveniji bomo zbirali kuhinjske pripomočke, gospodinjske aparate, pripomočke za prostočasne aktivnosti, otroško opremo, oblačila, knjige in druge uporabne predmete.

Zbrane donacije bomo namenili za šolske sklade ter tako pomagali otrokom iz socialno šibkejših družin, da se udeležijo šole v naravi.

Letos bodo akcije v dveh dneh (5. in 6. aprila) potekale v naslednjih krajih:
Ajdovščina, Bakovci, Cerklje ob Krki, Cirkovce, Dobje pri Planini, Fram, Grad, Idrija, Izola, Ivančna Gorica, Jesenice, Kamnik, Kočevje, Kranj, Krško, Lenart, Litija, Ljubljana, Ljutomer, Logatec, Maribor, Mežica, Murska Sobota, Nova Gorica, Novo mesto, Odranci, Pesnica pri Mariboru, Piran, Pivka, Postojna, Ptuj, Radovljica, Razkrižje, Renče, Ruše, Strunjan, Šempeter pri Novi Gorici, Šentjur, Šmartno pri Litiji, Tolmin, Trbovlje, Turnišče, Velenje, Vipava, Vrhnika, Zreče, Žalec, Žužemberk.

Podrobnosti o dogodkih, ki se bodo dogajali po Sloveniji, so ažurirane na: http://www.prostovoljstvo.org/aktivnosti/dan-za-spremembe/akcije.

Slovenska filantropija bo potek dogodkov spremljala tako v petek kot tudi v soboto. Dosegljivi bomo na telefonski številki 051 654 726.

Obveščamo vas tudi, da dobrodelna dražba predmetov znanih osebnosti še ni zaključena!

Dobrodelna dražba, ki smo jo z Boštjanom Gorencem - Pižamo organizirali 2. aprila v Mestnem muzeju v Ljubljani, se bo nadaljevala.  

Prodali smo 12 od 19 predmetov, ki so nam jih v namen dražbe podarili: Arne Hodalič, Neca Falk, Jure Košir, Branko Đurič Đuro, Milena Zupančič, Klavdij Tutta, Živa Vadnov, Franci Kek, Miša Molk, Tinkara Kovač, Boris Cavazza, Kjara Starič, Vita Mavrič, Nuša Derenda, Petra Matos, Valentina Smej Novak, Lila Prap, Mojca Makuc.

Zbrali smo 620 evrov, s katerimi bomo omogočili obisk šole v naravi petim otrokom iz socialno ogroženih družin OŠ Vransko - Tabor. OŠ Tabor predstavlja vzor na področju vključevanja učencev in učiteljev v prostovoljske aktivnosti znotraj šole, na humanitarnem in medgeneracijskem področju, obiskuje pa jo več kot polovica otrok, ki prihaja iz socialno ogroženih družin (252 od 400).

Med predmeti, ki jih na dražbi nismo prodali, je nekaj zelo atraktivnih, med drugim slika - olje na platnu Nece Falk, podpisana štartna številka Jureta Koširja in Đurov kostum s filma V deželi krvi in medu. Odločili smo se, da bomo organizirali spletno dražbo, o kateri vas bomo pravočasno obvestili.

Udeležite se dogodkov, ki bodo 5. in 6. aprila po celi Sloveniji, saj smo prepričani, da lahko vsak nekaj prispeva. Vsak na svoj način in po svojih močeh!

<< nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se