Print header

Festivala prostovoljstva še ni konec

24.05.2013

Spoštovani!

Z veseljem vam sporočamo, da je bila včerajšnja osrednja prireditev 14. Festivala prostovoljstva uspešna. Na Kongresnem trgu v Ljubljani se je predstavilo 84 organizacij iz vse Slovenije, ki so, vsaka na svoj način privabljale obiskovalce.

Na odru in pod njim so se zvrstili številni nastopi in animacije prostovoljcev vseh starosti. Ponosni smo, da so se obiskovalci množično odzvali pisanju pohval in zahval in tekom dneva se je nabralo na stotine dobrih, pozitivnih misli, ki smo jih razstavili na prizorišču.

»Živi za ta trenutek in ga obogati z veseljem in ljubeznijo,«  je le ena izmed njih.

Še posebej smo ponosni, da smo na prizorišču uspeli zbrati veliko število podpisov za družbeno angažirano pobudo »Starost zahteva akcijo« - množično kampanjo za boj proti diskriminaciji na podlagi starosti, ki zahteva zaščito pravic starejših po celem svetu.

Ob poznih popoldanskih urah smo s plesom ob ritmih glasbenih skupin Yan Baray, Sixtynine, Sausages in Hamo & Tribute 2 Love zaključili osrednjo festivalsko prireditev.

Festivala še ni konec


Danes se Festival nadaljuje v Hiši Sadeži družbe v Murski Soboti, kjer iz odpadnih kosov blaga nastaja Odeja prostovoljstva ter v Laškem, kjer v Hiši generacij igrajo zanimive družabne igre.
Jutri, na zadnji dan festivala, bodo dogodki potekali na PTUJU, v KRŠKEM, DOMŽALAH in LITIJI.
PTUJ, Center interesnih dejavnosti Ptuj, Osojnikova 9, med 9. in 13. uro
Projekt »Ti meni – jaz tebi« je nastal na pobudo Leonore Matići, prostovoljke CID. Gre za že dolgo znano prakso izmenjave oblačil iz druge roke, obutve, nakita, dodatkov, ki jih več ne nosimo in so seveda ohranjeni in nosljivi. Vabljeni vsi, ki imajo radi modo, imajo oblačila, ki jih ne nosijo več in so jih pripravljeni "izmenjati". Sodeloval bo tudi frizer Aleš Valenko, ki bo brezplačno dajal nasvete glede oblikovanja frizur, striženja, barvanja ...
Organizator: CID Ptuj
KRŠKO, prostori Mladinskega centra Krško, CKŽ 105, med 10. in 13. uro
Četrti Posavski festival prostovoljstva bo potekal z namenom predstavitve prostovoljstva in prostovoljskih organizacij na področju socialnih in mladinskih programov. Ob 10.00 boste lahko organizacije spoznali na stojnicah, poklepetali s prostovoljci in se navduševali nad obsegom in ustvarjalnostjo prostovoljskega dela. Vzporedno bodo potekale delavnice za otroke, predstavili se bodo prostovoljci s pevskimi, igralskimi in ostalimi pisanimi točkami.

Organizatorja: Center za socialno delo Krško in Mladinski center Krško
 DOMŽALE,  prostori OŠ Rodica, Kettejeva 13, pričetek ob 8:30 uri
Šolske športne igre so tradicionalna prireditev, kjer promoviramo šport in zdravo življenje, otroci se preizkusijo in tekmujejo v različnih športih. Sočasno na stojnicah izvedemo humanitarne zbiralne akcije – za socialno ogrožene otroke ter za zavetišče za živali, pri katerih aktivno sodelujejo naši prostovoljci. Predstavijo se tudi različna športna društva ter društva, v katerih so večinoma aktivni starejši, tako da se tudi medgeneracijsko povezujemo. Dogodek je zelo zanimiv in je namenjen TAKO učencem, staršem, lokalni skupnosti, društvom iz okolice.
Organizator: Osnovna šola Rodica
LITIJA, dvorišče MC litija, Panoviška 6, 16:00 – 19:30
Prostovoljci mladinskega centra pripravljajo Štafeto kulture – ulični festival, predpoletni živ žav za otroke in mladino. Pripravili so vam predstave in najrazličnejše animacije.
Organizator: Mladinski center Litija

Najlepše se vam zahvaljujem za objavo v vašem mediju!


<< nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se