Print header

Forum o prostovoljstvu v bolnišnicah

12.11.2013

Pozdravljeni!

Slovenska filantropija skupaj z Mestno občino Maribor za strokovno in zainteresirano javnost organizira Forum o prostovoljstvu v bolnišnicah.

Odvijal se bo v petek, 15. novembra 2013, od 9.00 do 16.00 v Hotelu Piramida, Ulica heroja Šlandra 10, Maribor.

Forum je namenjen spodbujanju in razvoju prostovoljstva v slovenskih bolnišnicah, predstavitvam uspešnih primerov prostovoljskih aktivnosti v zdravstvu, informiranju in ozaveščanju vodstvenih struktur v bolnišnicah o priložnostih, ki jih prinaša organizirano prostovoljstvo, podpori mentorjem in koordinatorjem prostovoljcev v bolnišnicah ter ozaveščanju širše javnosti o vlogi in pomenu prostovoljstva na tem področju.

V bolnišnicah, ki imajo razvito prostovoljstvo, prostovoljci prinašajo dodano vrednost v življenje bolnikov. Njihovo delo prispeva h kakovosti bivanja v bolnišnici, k blaženju stisk pacientov in preprečuje malodušje tistih, ki v ustanovah ostajajo dlje časa. Prostovoljci so tudi dragoceni spremljevalci umirajočih in njihovih svojcev, ki jim nudijo oporo v težkih trenutkih. Na mnoge oddelke bolnišnic prinašajo veselje in smeh, pri čemer prostovoljcem pogosto pomagajo tudi živalski prijatelji, posebej usposobljeni za terapevtske stike z bolniki.

Organizatorji Foruma želimo aktivirati odločevalce na področju zdravstva in strokovno osebje v bolnišnicah za načrtno uvajanje prostovoljstva v bolnišnice tudi v Sloveniji. Program smo oblikovali kot izbor različnih tem, primernih za različne udeležence – od vodstev bolnišnic do mentorjev prostovoljcev.

Pričakujemo, da bo forum prispeval k širšemu razmahu delovanja prostovoljcev v zdravstvenih zavodih v Sloveniji in vas prijazno vabimo, da v tem gibanju sodelujete tudi vi!

Program foruma

<< nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se