Print header

Sporočila za javnost

04.12.2015
Mednarodni dan prostovoljstva
Mednarodni dan prostovoljstva, ki ga obeležujemo 5. decembra, opozarja na velik prispevek prostovoljcev in nas hkrati vabi med prostovoljce. Prostovoljstvo namreč krepi imunski sistem in ščiti pred sebičnostjo in apatijo. Prostovoljci so nosilci optimizma, so ljudje, ki se na podlagi vrednot in človečnosti odzovejo na potrebe v družbi, so upanje, da imamo kot družba in človeštvo potencial za bolj pravičen razvoj sveta.

11.09.2015
Prostovoljci ponujali le najboljše
Danes je 300 prostovoljcev razdelilo 10.000 izvodov časopisa Najboljše novice iz sveta in prav toliko kefirjev Mlekarne Planika. Pridružilo se jim je 70 zaposlenih na 18 ministrstvih, ki so svojim kolegom razdelili nadaljnjih 2500 časopisov in kefirjev. Skupaj so stopili z željo javnosti predstaviti dosežke globalne solidarnosti, rezultate, ki jih prinašajo partnerstva mednarodnega razvojnega sodelovanja.

22.06.2015
Počitniške prostovoljske aktivnosti za srednješolce

08.06.2015
Veseli dan prostovoljstva
Slovenska filantropija bo že 16. leto zapored povezala prostovoljske organizacije na edinstvenem dogodku v središču Ljubljane. Veseli dan prostovoljstva bo v torek, 9. junija, od 13. do 17. ure nudil prostor za predstavitev, druženje in pozitivno energijo več kot 100 prostovoljskim organizacijam. Obiskovalci bodo lahko spoznali njihovo delo, se spoznali z zanimivimi prostovoljci v okviru Žive knjižnice, sodelovali v številnih igrah, kvizih in animacijah ter uživali v družbi preko 700 prostovoljcev in si našli svojo prostovoljsko organizacijo.

18.05.2015
Kava ob desetih s pristojnim ministrom za prostovoljstvo
Slovenska filantropija se je 15. maja 2015 v okviru akcije Kava ob 10 h srečala z ministrom za javno upravo Borisom Koprivnikarjem. Krovna organizacija na področju prostovoljstva, ki v Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij povezuje več kot 1200 članic, je z ministrom govorila o dolgo pričakovani nacionalni strategiji prostovoljstva.

14.05.2015
16 let z ljubeznijo - Nacionalni teden prostovoljstva
Med 18. in 24. majem bo potekal Nacionalni teden prostovoljstva, ki ga šestnajsto leto organizira Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva. Preko različnih dogodkov bodo v devetih krajih po Sloveniji osrednje mesto imele prostovoljske organizacije in njihove aktivnosti kot tudi dosežki prostovoljcev. Letošnji teden poteka pod sloganom Vse generacije, vse barve, vsa znanja. Z ljubeznijo. Osrednji dogodek bo v Ljubljani, 21. maja, kjer se bo predstavilo več kot 90 prostovoljskih organizacij in njihovih prostovoljcev.

15.04.2015
Kava ob 10h sedmič: Darko But in prostovoljci ob velikih naravnih nesrečah
Slovenska filantropija se je 15. maja v okviru akcije Kava ob desetih srečala z Darkom Butom, generalnim direktorjem Uprave RS za zaščito in sodelovanje. Krovna organizacija na področju prostovoljstva, ki v Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij povezuje več kot 1230 članic, je z Darkom Butom spregovorila o možnostih za sodelovanje prostovoljcev, ki niso pripadniki civilne zaščite, pri velikih naravnih nesrečah.

14.04.2015
Mednarodni dan mladih prostovoljcev
Mednarodni dan mladih prostovoljcev je vsakoletna kampanja, ki postavi v ospredje milijone mladih, ki vsak dan s prostovoljstvom izboljšujejo svoje skupnosti. Z njimi in zanje se že vse od leta 1988 obeležuje ta pomemben mednarodni dogodek. Tako mednarodni dan mladih prostovoljcev predstavlja enega največjih prostovoljskih dogodkov na svetu ter hkrati edini prostovoljski dogodek, ki je posvečen mladim. Vsako leto potekajo ob mednarodnem dnevu mladih prostovoljcev praznovanja v 100 državah po svetu. Letos bodo aktivnosti potekale med 17. in 19. aprilom.

24.03.2015
Slovenijo spreminjamo na bolje
Dan za spremembe je pobuda Slovenske filantropije, ki že šesto leto zapored v organiziranje prostovoljskih akcij in širjenje solidarnosti povezuje društva, šole, občine, podjetja in posameznike. Več kot 115 akcij bo potekalo 28. marca v 81 krajih po Sloveniji, zato lahko del Dneva za spremembe postane vsak.

10.03.2015
Dan za spremembe = priložnost za nagrade
Ljubljana, 10. marec 2015 - Ob letošnjem Dnevu za spremembe, ki bo 28. marca, bosta potekala tudi dva natečaja. Kandidirate lahko s fotografijo z Dneva za spremembe, ki jo bosta nagradila Slovenska filantropija in podjetje Lidl Slovenija. Mladi novinarji pa lahko s svojimi prispevki kandidirajo za praktične nagrade, ki jih bosta podelila Društvo novinarjev Slovenije in Slovenska filantropija.

23.02.2015
Ustvarite dobre spremembe z nami
Slovenska filantropija v sodelovanju s prostovoljci, ki prihajajo iz nevladnih organizacij, šol, podjetij, občin in mnogih drugih organizacij že 6. leto zapored po vsej Sloveniji organizira Dan za spremembe. Povezovanje v lokalni skupnosti je namenjeno spremembam na bolje - prijave za akcije lahko ekipe oddajo do 16. marca 2015. Lani je sodelovalo več kot 40 krajev, pripravili so skupno 130 prostovoljskih akcij, na katerih je sodelovalo okoli 6000 prostovoljcev.

12.02.2015
Zakaj prostovoljstvo v šolah?
Slovenska filantropija je včeraj, 11. februarja 2015, predstavila prvi priročnik v slovenskem prostoru namenjen prostovoljstvu, ki pomeni pomemben korak h kakovostno organiziranem prostovoljstvu v vzgoji in izobraževanju v vseh zavodih, ki v njem prepoznajo priložnost za prosocialno učenje svojih učencev. Priročnik Abc prostovoljstva v šolah je luč sveta zagledal v Mestni hiši v Ljubljani v spremstvu štirih šol, ki prostovoljstvo uspešno vključujejo v svoje okolje.

29.01.2015
Kava ob 10h šestič: z Janijem Möderndorferjem o širjenju prostovoljstva v šole
Slovenska filantropija se je danes v okviru akcije Kava ob 10 h srečala z vodjo poslanske skupine ZaAB Janijem Möderndorferjem. Krovna organizacija na področju prostovoljstva, ki v Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij povezuje več kot 1170 članic, je poslancu predstavila pobudo za širjenje prostovoljstva v šole.

21.01.2015
Kava ob 10h petič: Matej Tonin prisluhnil in pozval k aktiviranju civilne družbe
Slovenska filantropija se je danes v okviru akcije Kava ob 10 h srečala z vodjo poslanske skupine NSi mag. Matejem Toninom. Krovna organizacija na področju prostovoljstva, ki v Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij povezuje več kot 1160 članic, je poslancu Toninu predstavila najbolj aktualne zadeve na področju prostovoljstva.

13.01.2015
Kava ob 10h četrtič: z vodjo poslanske skupine ZL Luko Mescem o povezavi med umikom socialne države in prostovoljstvom
Slovenska filantropija se je danes v okviru akcije Kava ob 10 h srečala z vodjo poslanske skupine ZL Luko Mescem. Krovna organizacija na področju prostovoljstva, ki v Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij povezuje več kot 1160 članic, in poslanec Luka Mesec vidita težavo v umiku socialne države, ki svoje naloge tako prepušča tudi prostovoljskim organizacijam.

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se