Print header

Društvo za Združene narode za Slovenijo

 • Podpisnica etičnega kodeksa

  Društvo za Združene narode za Slovenijo je bilo ustanovljeno leta 1951 kot organizacija, ki podpira Združene narode (ZN) v njihovi vlogi varuha globalnega miru in stabilnosti.

  Danes je Društvo za ZN za Slovenijo vitalna organizacija civilne družbe, ki skrbi za širitev idealov in ciljev ZN v Sloveniji. Njegova osrednja naloga je zbiranje in ponujanje informacij o vlogi in dejavnostih ZN; v ta namen vzdržujemo knjižnico in dve spletni strani.

  Pomemben vidik našega dela je tudi sodelovanje pri javni razpravi o pomembnih vprašanjih, s katerimi se ukvarjajo ZN. Ta so pogosto predmet predavanj, ki jih organizira društvo.

  V letu 2009 smo začeli izvajati tudi različne delavnice, katerih namen je otrokom in mladostnikom predstaviti tako delovanje ZN kot tudi različne svetovne izzive (revščina, uveljavljanje človekovih pravic, razvojne politike itd.).

  Od leta 2009 naprej ob podpori ZN izvajamo milenijsko kampanjo, s katero slovensko javnost seznanjamo z milenijskimi razvojnimi cilji.

  Društvo je tudi pomemben dejavnik pri pospeševanju raziskovalne dejavnosti na tematskem področju ZN. V ta namen vsako leto na dan ZN podelimo nagrade diplomskim in podiplomskim študentom za deset najboljših diplomskih del, doktorskih ali magistrskih disertacij, ki se dotikajo njegovega področja.

  Vsako leto društvo s posebnimi proslavami obeleži dan ZN in dan človekovih pravic. Na slednjem podelimo tudi priznanja osnovnošolcem in srednješolcem za eseje, fotografije in likovna dela na temo človekovih pravic.

  V letu 2011 je bila na pobudo mlajših prostovoljcev društva ustanovljena Mladinska sekcija, ki bi združuje člane društva v starosti med 15 in 29 let ter omogoča bolj transparentno in formalno obliko delovanja mladine znotraj društva.

  Privzeli smo načelo „ljudskega gibanja“, zato je tudi primerno izpostaviti, da večino dela na društvu opravlja skupina prostovoljcev ob močni podpori ostalih članov društva.

  Naslov: Cankarjeva 1/II, 1000 Ljubljana Telefon: 01 251 07 08 Faks: 01 251 07 08 Spletno mesto: http://www.unaslovenia.org Kontaktni podatki: Adriana Aralica
  01 251 07 08
  info@unaslovenia.org

Novice

08.07.2014

Poletna šola o Združenih narodih

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se

Slovenska filantropija FIHO
mddsz MJU
Euskladi.si Creatim Ržišnik Perc
Dostavljalec
Copyright © 2021 Slovenska filantropija, vse pravice pridržane | Politika varovanja zasebnosti | PiškotkiProdukcija: Creatim