Print header

Festival Fotografije in človekovih pravic

28.05.2013

Ekvilib inštitut, v sodelovanju s SPP Zavodom za promocijo fotografije in KUD-om France Prešeren, vabi na Festival Fotografije in človekovih pravic, ki bo potekal od 29. 5. do 1. 6. 2013 v Ljubljani.

Festival fotografije in človekovih pravic se osredotoča na fotografijo kot orodjezazaščito in promocijo človekovih pravic ter na izražanje kritičnega pogleda in spodbujanje razprave o aktualnih, globalno-lokalnih družbenih vprašanjih. Z njim želijo organizatorji prispevati h grajenju kulture človekovih pravic, ki priznava dostojanstvo ter enakovrednost vseh posameznikov globalne družbe.

V okviru festivala bodo potekale delavnice, predavanja, razstave in razprave na različne teme vizualnega prikazovanja človekovih pravic. Častna pokroviteljica festivala je varuhinja človekovih pravic RS Vlasta Nussdorfer.

Med drugimi bodo gostili:
- Jeroma Delaya, direktorja fotografije za Afriko pri Associated Press (predavanje in razstava Mali-Nevidna vojna).
- Sarah Elliot, lanskoletno zmagovalkofotografskega natečaja Globalni SVET (razstava in pogovor Ženske v ospredju revolucij).

V središču festivala je mednarodni fotografski natečaj Globalni SVET: Skozi Objektiv človekovih pravic, ki se to leto tematsko navezuje na »Pravice v krizi!?« in foto-zgodbe kot dokazno vizualno gradivo večplastnih vplivov globalne krize na uresničevanje, spoštovanje in varovanje človekovih pravic.

Otvoritev festivala bo potekala danes, 29. 5. 2013 ob 19h v Slovenskem Etnografskem muzeju s predavanjem Jeroma Delaya.

Program festivala silahko preberetevpriponki oziroma na Ekvilibovem portalu umetnosti za družbene spremembe Globalna SOFA.
Za vse zainteresirane je možna tudi izvedba intervjuja s fotografi in žiranti natečaja.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se