Print header

Delovna akcija Kluba brigadirjev Zasavja

10.06.2013

Klub brigadirjev Zasavja je v soboto, 8. junija 2013 po lanskoletni uspešni akciji v Zagorju organiziral delovno akcijo, katere cilj je bila ureditev naravoslovno - zgodovinske učne poti Prusnik v sklopu projekta Natura 2000.

V akciji so skupaj s turistično - razvojnim društvom Krajinski park Kum Dobovec in občino Trbovlje, uredili krožno pot, počistili vejevje, pograbili travo, pobrali posekano vejevje, napravili počivališča, počistili grmovje v sadovnjaku, naredili plot pri razgledni točki na brzice in postavili informativne table. Sodelovalo je 75 brigadirjev prostovoljcev, tudi iz ptujskega in velenjskega društva.


Slavnostna govornica v kulturnem programu, ki je potekal ob zaključku, je bila predsednica Slovenske filantropije, dr. Anica Mikuš Kos. Poudarila je zanos ljudi, ki so po drugi svetovni vojni gradili ceste, železnice in vso drugo državno javno infrastrukturo. Svojo misel je potrdila z izkušnjo iz Bosne in Hercegovine, ko je bila po zadnji vojni obnova železnice kljub napredku mehanizacije veliko počasnejša kot v 50 letih prejšnjega stoletja. Povedala je še, da ima vsako obdobje svoje potrebe po prostovoljskem udejstvovanju, dandanes pa da je potrebno zopet spodbujati vrednote solidarnosti.


Akcija je primer dobre prakse sodelovanja občine, občinskih služb, šole, Zavoda za varstvo narave, društev in prostovoljcev. Delo in zabava sta se prepletli, rezultat pa si lahko ogledate sami na relaciji Trbovlje – Zagorje, pri ruševinah gradu Petjorek, nasproti brzic Prusnik (parkirišče pri bencinskem servisu).

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se