Print header

Prostovoljci na Osnovni šoli Šalovci sodelujejo v projektu Sadeži družbe že vrsto let.

08.07.2013

Svoje izkušnje pri opravljanju prostovoljskega dela sta delili prostovoljka Nuša in Samanta.

Moja babica

Sem sedmošolka Osnovne šole Šalovci. Zelo rada pomagam moji babici Mariji Kozar. Skupaj se veliko pogovarjava, igrava, velikokrat mi pripoveduje zgodbe o njeni mladosti. Rada ji pomagam pri kuhanju in pri drugih gospodinjskih nalogah. Ker živi pri meni in mojih starših, se veliko druživa. Njeni pozornosti namenim ves dan. To je okoli 3 do 4 ure. Ona je seveda zelo vesela moje pomoči. Zato mi veliko krat pove, da sem zelo pridna in naj mi Bog to pomoč nekoč povrne.

Veliko si tudi zaupava in te skrivnosti veva samo midve. Ko je kaj narobe, se vedno zatečem k njej po  pomoč.
Nuša Kozar, krožek RK

Pomoč starejšim ljudem

Sem Samanta Časar in  hodim v  7. razred OŠ Šalovci. Že od majhnih nog hodim k starejšim ljudem  in jim  pomagam.
To mi veliko pomeni, saj jim krajšam čas s pogovori, vici in tudi z dobrimi deli. Na teden jih obiščem približno  4 do 5 krat, na dan  pa približno uro pa pol do dve uri. Največ se pogovarjamo, kako je bilo nekoč in kako danes, kar me tudi zelo zanima, saj so pretekli časi bili bolj zanimivi kot pa so danes. Pogovarjamo se, kako so prej hodili v šolo, kaj so se učili, kako so se igrali, kaj so jedli in še mnogo več. Ne le da se pogovarjamo, ampak jim postorim tudi kako  delo. Prinesem drva, pometem, pomijem posodo, pobrišem prah in tako dalje.  
To, da jim pomagam in jim krajšam čas, mi zelo zelo veliko pomeni, saj moramo tudi starejše imeti radi tako kot mlade.                                                                                                                                                   Samanta Časar, prostovoljka

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se