Print header

Projekt Sadeži družbe na OŠ Trzin

08.07.2013

Za sodelovanje v omenjenem projektu smo se odločile zelo pozno, šele v mesecu februarju 2013, ko so dekleta pokazala zanimanje za prostovoljno delovanje.
Dekleta so učenke osmega razreda. Tjaša in Eva Borec ter Gaja Pencelj so podobno delovanje videle v domu za ostarele v Mengšu ter izrazile željo, da bi bile tudi same aktivne. Sama sem tudi prostovoljka, pravkar sem opravila 15 - mesečno izobraževanje, ki ga vodi Zveza društev za socialno gerontologijo ter vodim skupino starostnikov v Radomljah. Zaradi omenjenih izkušenj in navdušenja, da so tako mlada dekleta pripravljena sodelovati pri prostovoljstvu, sem se odločila, da jim pomagam. Navezala sem kontakt z Domom za ostarele v Trzinu ter se dogovorila za sodelovanje. Dekleta vsak ponedeljek od 13.00 do 14.30 obiskujejo starostnice in jim delajo družbo.
V tem času jim kaj preberejo, se z njimi pogovarjajo, se igrajo družabne igre, likovno ustvarjajo, telovadijo … Korist  imajo tudi dekleta, saj so jih starostnice naučile kvačkanja.
Da je sodelovanje obojestransko koristno, kaže navdušenje deklet, ko pripovedujejo o sodelovanju ter žar starostnic v očeh in njihov nasmeh, ko zagledajo dekleta, ki pridejo na obisk.
Nancy Vake - mentorica projekta Sadeži družbe

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se