Print header

Pogovor s prostovoljcem Dejanom Štembergerjem

12.07.2013

Mladinski svet Slovenije je junija pod pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja, in v sodelovanju z MInistrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport na Brdu pri Kranju pripravil zaključno prireditev natečaja Prostovoljec leta 2012.

V starostni skupini 20 - 30 let je naziv Naj prostovoljec prejel tudi Dejan Štemberger iz Dobravelj, prostovoljec Slovenske filantropije. Dejan Štemberger je v letu 2012 deloval kot koordinator projekta ustanovitve medgeneracijskega centra v Vipavi.

Dejan je absolvent socialnega dela, ki ga navdušuje delo z ljudmi, predvsem s tistimi, ki imajo težave. Preprost in skromen mladenič, ki se rad druži s prijatelji, potuje in spoznava nove kulture. Kot prostovoljec je 9 mesecev preživel v manjši španski vasici in delal v medgeneracjiskem centru. Od 14. leta igra različna tokala sveta, zadnjih 6 let pa navdušuje s posebnim, redkim tokalom z imenom Hang drum, ki mu je odprlo vrata v popolnoma nov svet glasbe.

Kako dolgo se že ukvarjaš s prostovoljstvom?
Prvič sem se bolj resno zaćel spoznavati s prostvoljstvom v srednj šoli. Začel sem v Mladinskem centru Nova Gorica, kjer sem jim pomagal pri različnih ustvarjalnih delavnicah. Od takrat naprej me prostovoljstvo spremlja. Vodil sem različne delavnice na osnovni šolah, pomagal v  mladinskih centrih...

Katera oblika prostovoljstva te najbolj zanima?
Trenutno je moje delo koordinatosko, delam pa z vsemi generacjami. Tako povezujem in želim povečati izmenjavo znanj med generacjami, saj menim, da je to zelo pomebno.

Kaj je privedlo do odločitve, da postaneš prostovoljec?
Začelo se je povsem spontano, sedaj pa mi to prinaša neverjetne in nepozabne izkušnje, ki mi pomagajo tako v vskakdnajem življenju, kot tudi pri iskanju zaposlitve.

Kje vidiš prednosti prostovoljskega dela?
Glavno prednost v portovoljstvu vidim v osebni rasti ter širjenu socialnih veščin in še bolj pomebno širjenu socialne mreže.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se