Print header

Zaposlenim v podjetju Halcom d.d. ni vseeno za človeka v stiski

12.07.2013

Zgodba s srečnim koncem je dandanes že kar redkost. Dobra dela ne potrebujejo reklame, a prav je, da jih delimo z drugimi.
V juniju se je na Slovensko filantropijo obrnila socialna delavka CSD Moste s prošnjo po pomoči socialno ogroženemu starejšemu gospodu, ki mu je grozila izselitev iz stanovanja, če le-tega do konca junija ne bo prebelil in uredil. Gospod je prejemnik socialne pomoči in to so njegovi edini prihodki. Sam stroškov beljenja ni zmogel in ostal bi dobesedno na cesti. Z upanjem, da bi pomagali človeku v stiski, smo se v okviru programa korporativnega prostovoljstva po pomoč obrnili na podjetje Halcom d.d., ki je brez oklevanja in neverjetno hitro odločilo, da bo pomagalo gospodu v stiski. 15 zaposlenih podjetja je zavihalo rokave in se lotilo ne samo beljena, temveč je bilo najprej potrebno odstraniti tapete, pobrusiti stene, pokitati in šele na koncu prebeliti stanovanje.
»Pripravljenost pomagati, pridne roke in podarjen čas je tisto, kar smo želeli pokazati s to akcijo. Enostavno, ni nam vseeno za človeka v stiski. Ko smo videli parket v spalnici, smo se odločili, da kupimo in položimo tudi nov laminat,« so povedali zaposleni v podjetju.
V enotedenski prostovoljski akciji zaposlenih podjetja Halcom d.d. se je zgodba končala z več kot srečnim koncem. Stanovanje je počiščeno, sveže prebeljeno in položen je nov laminat. Gospod pa ima streho nad glavo.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se