Print header

MEDKULTURNI DIALOG V KOPRU

14.05.2010

V začetku maja je Slovenska filantropija v prostorih Primorskega svetovalnega središča v Kopru izvedli prvo usposabljanje na temo medkulturnega dialoga.

Udeleženci usposabljanja so diskutirali o konceptih različnih kultur, o (ne)obstoju ras, stereotipih in predsodkih, večkulturni in medkulturni družbi ... Dotaknili so se etičnih principov v prostovoljstvu na medkulturnem področju, razpravljali o možnih izvorih medkulturnih konfliktov ter sestavili nabor orodij za pripravo delavnic na temo medkulturnega dialoga. Usposabljanja se je udeležilo 10 udeležencev iz vse Slovenije.

Ker je usposabljanje potekalo ravno v tednu Evrope, je bilo tudi nadpovprečno medijsko pokrito. Voditelj usposabljanja Sašo Kronegger in nekateri od udeležencev so bili intervjuvani za oddajo Izvidnica na Valu 202. Prispevek o usposabljanju pa bo objavljen tudi v študentskem časopisu Kažin.
 
Naslednje tovrstno usposabljanje bo 5. junija v Ljubljani.
 
Usposabljanje je za udeležence brezplačno, program izveden v okviru evropskega leta revščine in socialne izključenosti ter podprt s strani Urada RS za komuniciranje.

 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se