Print header

O podpori prostovoljstva s strani Ministrstva za notranje zadeve

22.07.2013 Slovenska filantropija

Na vprašanje Slovenske filantropije glede podpore prostovoljstva, so nam z Ministrstva za notranje zadeve (MNZ) sporočili, da so s 1. julijem 2013 ponovno vzpostavili Službo za  nevladne organizacije. Služba se vzpostavlja tako kadrovsko kot organizacijsko, na MNZ pa obljubljajo, da bo do začetka septembra delovala v predvidenem kadrovskem okvirju. Služba je zadolžena tudi za področje prostovoljstva in med drugimi nalogami financira vsebinsko mrežo za področje prostovoljstva.
Sporočili so nam še, da je Služba za nevladne organizacije pričela s pripravo letnega poročila o prostovoljstvu ter da so aktivnosti v zvezi z imenovanjem nadomestnih članov Odbora za državno nagrado že stekli. V zvezi z delovanjem Sveta Vlade Republike Slovenije za spodbujanje razvoja prostovoljstva, prostovoljskih in nevladnih organizacij pa sporočajo, da se bo Svet praviloma srečal v mesecu spetembru 2013.

18. julija je Vlada RS imenovala nekatere nove člane Sveta.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se

Slovenska filantropija FIHO
mddsz MJU
Euskladi.si Creatim Ržišnik Perc
Dostavljalec
Copyright © 2021 Slovenska filantropija, vse pravice pridržane | Politika varovanja zasebnosti | PiškotkiProdukcija: Creatim