Print header

DAN ZA PROSTOVOLJSTVO

12.05.2010

S forumsko razpravo »Jasno in glasno o prostovoljstvu mladih« se je 12. maja začel Dan za prostovoljstvo, ki ga je v organizira Slovenska filantropija. V Kinoklubu Vič, kjer je potekala razprava, se je zbralo okoli 100 mladih prostovoljcev in njihovih mentorjev. Več …

Dan za prostovoljstvo se je nadaljeval na Pogačarjevem trgu v Ljubljani, kjer se je mimoidočim predstavilo okrog 80 prostovoljskih organizacij iz vse Slovenije.
 
Dogodek je že tretje leto zapored obiskala tudi ambasadorka prostovoljstva Barbara Miklič Türk, ki je prostovoljce pozdravila z besedami: »Upam, da boste še naprej s takim zanosom opravljali prostovoljsko delo in vam bo zato lepše v življenju«. Nato pa se je sprehodila med stojnicami in poklepetala s prostovoljci.

Celotno dogajanje na glavnem odru je, tako kot že nekaj let zapored, povezoval ambasador prostovoljstva Boštjan Klun. Med mnogimi nastopajočimi je bil tudi raper Nikolovski, ki je pred svojim nastopom povedal, da glasbeniki s svojimi nastopi na dobrodelnih prireditvah pri vsem skupaj opravijo še najmanjši del in dodal: »resnično delo opravite tisti, ki stojite pod odrom«.

Za zabavo pod odrom so poskrbele prostovoljske organizacije, ki so pripravile številne animacije. Obiskovalci prireditve so lahko izdelovali grafite, si poslikali majico, pomagali pri izgradnji »razvojne hiške« iz škatlic WC papirja ali preizkusili svoje znanje na različnih kvizih.

Dan za prostovoljstvo je prestavljena osrednja prireditev 11. Festivala prostovoljstva mladih, ki je potekal med 19. in 25. aprilom.

 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se