Print header

Akcija »PRINESI – ODNESI ZA OBNOVO IGRAL V MESTNI OBČINI MARIBOR« je zaključena

30.07.2013

 V času Festivala Lent, od 21. junija do 6. julija  2013,  je v mestnem parku Maribor v sklopu Art  kampa delovala tudi Info točka EPM Maribor 2013  »Prinesi-odnesi za obnovo igral v Mestni občini  Maribor«, nekakšna nadgradnja letošnjega Dneva za spremembe. Glavni namen Info točke EPM Maribor 2013 je bila izmenjava uporabnih predmetov – od oblačil, obutve, modnih dodatkov, šolskih potrebščin, knjig, igrač, otroških pripomočkov, do hišne dekoracije. Ljudje so predmete prinašali od doma, kdor pa je na stojnici našel kaj primernega zase, je za izbrano odštel 0,50 EUR ali po želji več in s tem prispeval za obnovo igral v Mariboru.

Slogan se je glasil »PRINESI – ODNESI ZA OBNOVO IGRAL V MESTNI OBČINI MARIBOR«.

V 16-ih dneh so prejeli okrog 100 materialnih in 390 finančnih donacij. Izkazalo se je, da so ljudje izjemno veseli tudi izmenjav »blago za blago«, zato so z veseljem prisluhnili njihovim željam in jim stvari predali tudi brezplačno. Na dan je Info točko obiskalo do 120 ljudi, tako tistih, ki so donirali kot tistih, ki so prišli zgolj po informacije. V času delovanja stojnice so zbrali 426,42 € donacij, ki jih bodo namenili za posodobitev igrišča v mestnem parku.
Tekstilni material, ki je od akcije ostal, bodo zaenkrat podarili društvu Ekologi brez meja za projekt »Tekstilnica«, ki poskrbi, da je odvečni tekstil koristno uporabljen. Večino del pri tem projektu opravljajo ljudje, ki sicer sodijo v kategorijo težko zaposljivih ljudi, predvsem ženske po 50. letu starosti.
Art kampa se je v okviru EPM Maribor 2013 udeležilo tudi devetnajst prostovoljcev, od tega štirje prostovoljci Evropske prostovoljne službe (EVS), dva prostovoljca EPM Maribor 2013 in dva prostovoljca društva Epeka, ki tudi drugače redno sodelujeta na prostovoljskih akcijah EPM Maribor 2013. Dnevno je na Info točki EPM Maribor 2013 sodelovalo pet mladih prostovoljcev.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se