Print header

EuroBasket 2013 z več kot 1000 prostovoljci

07.08.2013 Slovenska filantropija

Prostovoljci, brez katerih organizacija velikega športnega dogodka, kot je EuroBasket 2013 ni mogoča, predstavljajo ogrodje vsakega velikega športnega dogodka. Prav oni so tisti pomembni akterji, ki so velikokrat ključni za uspešno izvedbo športnih tekmovanj na številnih področjih od transporta, preko info točk ter akreditiranja, do atašejev ekip. Pogovarjali smo se z Rokom Bizjakom, vodjem prostovoljcev.

Koliko prostovoljcev sodeluje pri projektu? So to večinoma Slovenci ali tujci?
Sodelovalo bo preko 1000 prostovoljcev. Prostovoljci prihajajo iz 25 držav. Več kot 90% jih prihaja iz Slovenije, med tujci je največ Italijanov in Litovcev. Imamo pa tudi prostovoljca iz Kolumbije.

Za katera dela je bil največje povpraševanje?
Največ zanimanja je bilo za delo atašejev ekip.

Kakšna je politika prostovoljstva pri projektu Eurobasket? Kako ste razmejili prostovoljsko delo od plačanega?
Da bomo pri organizaciji dogodka uporabili prostovoljce smo se odločili na podlagi izkušenj iz prejšnih EuroBasketov in večjih športnih prireditev. Na podlagi teh izkušenj smo določili področja dela prostovoljcev. Prostovoljci so lahko vse polnoletne osebe, ki so bile preko izbirnega postopka izbrane za sodelovanje. Razmejitev med plačanim delom in prostovoljskim delom smo razmejili glede na odgovornost posameznika, naravo njihovega dela ter področja iz prejšnjih prvenstev.

Kakšna je vloga Slovenske filantropije pri vzpostavljanju prostovoljstva pri Eurobasketu?
Slovenska filantropija je sodelovala preko promocije prostovoljstva preko njenih kanalov, svetovanja glede organizacije prostovoljcev, o  Zakonu o prostovoljstvu in druge slovenske zakonodaje na področju prostovoljstva. S sodelovanjem smo zelo zadovoljni.

Več

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se

Slovenska filantropija FIHO
mddsz MJU
Euskladi.si Creatim Ržišnik Perc
Dostavljalec
Copyright © 2021 Slovenska filantropija, vse pravice pridržane | Politika varovanja zasebnosti | PiškotkiProdukcija: Creatim