Print header

Bliža se nam vroča jesen

14.08.2013 Slovenska filantropija

September in oktober sta meseca, ko ponovno v celoti zaživi veliko prostovoljskih projektov. Prostovoljske organizacije iščejo prostovoljce v večjem številu, organizirajo usposabljanja… Ob tem se poveča število klicev na Slovensko filantropijo, kjer vam vedno z veseljem pomagamo z nasveti kako se vključiti v prostovoljsko delo ali kako ga organizirati.

Že konec avgusta se bodo pričeli zopet odvijati Uvodna usposabljanja za prostovoljce, ki bodo potekala v Ljubljani vsak mesec, eno izvedbo načrtujemo tudi v Murski Soboti.

V mesecu septembru se bo odprla tudi »sezona« mentorskih usposabljanj. Prvo, splošno mentorsko usposabljanje, že poka po šivah, pripravili pa smo tudi dva nova usposabljanja, in sicer tematskega na temo motiviranja prostovoljcev in intenzivno usposabljanje, ki bo potekalo kar pet dni.

Slovenska filantropija že od leta 1996 razvija prostovoljstvo v slovenskih bolnišnicah, katerega razvoj in razširjenost zasledujemo v valovih. Trenutno zopet ugotavljamo zaton prostovoljstva v bolnišnicah, dobro razvito prostovoljstvo imajo samo v UKC Ljubljana, Onkološkem inštitutu Ljubljana ter  Splošnih bolnišnicah Novo mesto in Jesenice. Septembra bomo povabili nove prostovoljce na Onkološki inštitut, 15. Novembra pa za nadaljnji razvoj prostovoljstva na tem področju pripravljamo forum.

Ob zaključku jeseni obeležujemo mednarodni dan prostovoljstva, 5. december. Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, 5. in 6. decembra 2013  organizira deveti Slovenski kongres prostovoljstva. Kongres organiziramo vsako drugo leto in združi veliko število prostovoljskih organizacij in prostovoljcev z namenom pregleda stanja na področju prostovoljstva, izmenjave mnenj, sklepanja partnerstev in  sodelovanja.

Kongres v dveh dneh odpre najaktualnejše teme s področja prostovoljstva, poveže prostovoljce in prostovoljske organizacije iz cele Slovenije ter predstavi primere dobrih praks. Poudarek letošnjega kongresa bo povezovanje med prostovoljskimi organizacijami, javnimi institucijami in gospodarstvom za napredek naše družbe.

Na Slovenski filantropiji se že intenzivno pripravljamo (tudi tako da smo se spočili), da vam bomo še naprej zagotavljali hitri odzivni čas.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se

Slovenska filantropija FIHO
mddsz MJU
Euskladi.si Creatim Ržišnik Perc
Dostavljalec
Copyright © 2021 Slovenska filantropija, vse pravice pridržane | Politika varovanja zasebnosti | PiškotkiProdukcija: Creatim