Print header

Regijski obisk v Postojni

05.06.2013

Notranjsko – kraško regijo so predstavniki Slovenske filantropije obiskali 3. in 4. Junija. Obisk je potekal v Postojni v sodelovanju z  Regionalnim stičiščem za nevladne organizacije – BOREO. Udeležencev je bilo na prvi vtis malo, in sicer 13, vendar regija pokriva samo 2,5 % prebivalstva.

Predstavili smo možnosti sodelovanja in pomoči pri organiziranju prostovoljstva v posamezni prostovoljski organizaciji, dobrodošle so bile informacije o izvajanju Zakona o prostovoljstvu v praksi. Našli smo priložnosti korporativnega sodelovanja in novih povezav med prostovoljskimi organizacijami.

Tudi ta regija se lahko pohvali z dobrimi primeri. Izpostavljamo Srednjo zdravstveno šolo Postojna, ki intenzivno navdušuje mlade za prostovoljce, jim ob začetku leta ponudi usposabljanje in ima tako tekom leta več kot 120 mladih vključene v različne prostovoljske organizacije v regiji.

 V okviru obiska smo obiskali tudi direktorja mestne uprave Občine Postojna, ki prepoznava pomembnost sodelovanja s prostovoljskimi organizacijami. Nevladne organizacije so občini že posredovale ideje za izboljšanje sodelovanja, katere počasi, a vztrajno uresničujejo.

Ob koncu  regijskega obiska drugi dan, je regionalno stičišče na glavnem postojnskem trgu pripravilo nadvse zanimivo predstavitev nevladnih in drugih prostovoljskih organizacij, saj smo že na samem obisku skupno ugotavljali, da širša javnost še ne pozna dovolj dobro možnosti sodelovanja in pomembnosti tega sektorja.

Regijski obisk v Postojni

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se