Print header

KONFERENCA O SOCIALNI IZKLJUČENOSTI, REVŠČINI IN BREZDOMSTVU

18.05.2010

Spoštovani,

V dneh od 16.-18. 6. 2010. Pedagoška fakulteta v Ljubljani v sodelovanju z društvom Kralji ulice organizira tridnevno srečanje z naslovom Konferenca o socialni izključenosti, revščini in brezdomstvu – razvoj predloga nacionalne strategije na področju brezdomstva. Organizacija konference poteka v okviru istoimenskega projekta, ki ga financira Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve iz naslova razpisa za sofinanciranje aktivnosti v okviru ciljev in vodilnih načel Evropskega leta boja proti revščini in socialni izključenosti 2010.

Namen konference je predvsem mobilizirati različne subjekte, strokovnjake in organizacije, ki v Sloveniji delujejo na področju brezdomstva, uporabnike, ministrstva in državne organe ter druge zainteresirane, v smeri prizadevanj za razvoj, dogovarjanje in sprejem nacionalne politike ali strategije na področju brezdomstva. Obenem želimo prispevati k medsebojnemu spoznavanju in povezovanju vseh, ki delujemo na tem področju ter prenašati modele dobre prakse iz drugih evropskih držav k nam.

Trije konferenčni dnevi bodo namenjeni trem fokusom: prvi bo mednarodni, drugi nacionalni, tretji pa se bo posvečal posameznim načinom dela in zanimivim projektom.

Žal bo udeležba na konferenci omejena z velikostjo konferenčnih dvoran. Zato bomo v primeru prevelikega števila prijavljenih sprejemali udeležence po načelu prej prijavljenih. Če se boste udeležili več dni konference (kar si organizatorji seveda želimo), boste morali, v primeru, da niste iz Ljubljane, za prenočevanje poskrbeti sami. Udeležba na konferenci bo brezplačna,  udeleženci bodo prejeli knjižico konferenčnih gradiv in potrdila o udeležbi.

Na vsakega od treh konferenčnih dni se prijavite tako, da izpolnjeno prijavnico pošljete na naslov Društvo Kralji ulice, Pražakova 6, 1000 Ljubljana, ali pa na elektronski naslov marta.stajduhar@kraljiulice.org. Prijavnico lahko najdete na http://www.kraljiulice.org/library/469/prijavnica-za-konferenco-o-brezdomstvu.doc. Več informacij lahko dobite pri Marti štajduhar tudi po telefonu 030 323 307. Rok za prijavo je 5. junij 2010, kot rečeno pa bomo v primeru prevelikega števila prijavljenih k udeležbi povabili tiste, ki se bodo prijavili bolj zgodaj.

Lep pozdrav in nasvidenje na konferenci!

Vodja projekta: doc. dr. špela Razpotnik
Pedagoška fakulteta, spela.razpotnik@guest.arnes.si

VABILO

PRIJAVNICA

PROGRAM

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se