Print header

Povabilo prostovoljcem pri soustvarjanju CPU Ljubljana

12.09.2013

K sodelovanju vabimo prostovoljke in prostovoljce, da se nam pridružite pri delu in druženju v enoti socialnega podjetja Center ponovne uporabe (CPU) Ljubljana. Spoznavno srečanje bo v sredo, 18. septembra 2013, ob 14.uri, na Povšetovi ulici št. 4.

Prostovoljke in prostovoljce vabimo, da nam pomagajo pri vzpostavljanju Centra ponovne uporabe Ljubljana: čiščenje in urejanje prostorov, ki so namenjeni delavnicam, prodajnim prostorom, skladišču za dobrine za ponovno uporabo. Dolgoročno sodelovanje: pomoč v prodajalni centra ponovne uporabe, inovativni obnovi dobrin iz ponovne uporabe, pri organiziranju delavnic in druženju. Dobrodošli pripadniki različnih generacij, ki radi priskočijo na pomoč pri nujnih delih - čiščenje, pospravljanje, urejanje, sortiranje, kot tudi pri bolj ustvarjalnih delih s starimi predmeti, z ljudmi.

Centri ponovne uporabe (CPU) so v Sloveniji postali sestavni del odgovornega odnosa do virov, surovin, ki so vsebovani v izdelkih, ki jih je z manjšimi popravili in inovativno obnovo, z zelenimi delovnimi mesti, mogoče vnovično uporabljati. CPU ali »REUSE« centri so vrsta socialnih podjetij, kjer je omogočeno usposabljanje brezposelnim osebam iz ranljivih ciljnih skupin in njihova zaposlitev. Velika skrb je namenjena okoljskemu osveščanju in informiranju širše javnosti (varčevanje z naravnimi viri, energijo, zmanjševanje količin odpadkov, zmanjšanje emisij TGP). Zveza ekoloških gibanj Slovenije (ZEG) po principu že obstoječih centrov za ponovno uporabo oz. REUSE centrov v Sloveniji in Evropi in z izmenjavo dobrih praks, v sodelovanju s partnerji v projektu USE-REUSE, vzpostavlja Center ponovne uporabe tudi v Ljubljani.

Projekt USE-REUSE, v okviru katerega poteka vzpostavitev CPU Ljubljana, vodi Okoljsko raziskovalni zavod (ORZ) Slovenske Konjice, ki je vodilni partner v projektu, kot partnerja sodelujeta Tehnološki center za aplikativno ekologijo (EKO-TCE) in Zveza ekoloških gibanj Slovenije (ZEG). Projekt delno financira Evropska unija – Evropski socialni sklad. Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, 4. Razvojne prioritete: »Enakost možnosti in spodbujanje socialne vključenosti«, 4.1. prednostne usmeritve »Enake možnosti na trgu dela in krepitev socialne vključenosti«.

Veselimo se srečanja z vami!

Za dodatna vprašanja smo Vam na voljo na telefonu 040/ 307 305 (E. Skrt)  ali na e-naslovu: zegslo20@gmail.com.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se