Print header

AmCham Teden korporativnega prostovoljstva "Vračamo družbi"

19.09.2013

AmCham Teden korporativnega prostovoljstva "Vračamo družbi":

30. september - 4. oktober 2013
Slovenska filantropija po vzoru dobrih praks ameriških in drugih tujih podjetij z Ameriško gospodarsko zbornico - AmCham Slovenija ter partnerjem projekta Veleposlaništvom ZDA v Sloveniji pripravlja projekt »VRAČAMO DRUŽBI  - AmCham teden korporativnega prostovoljstva«, ki bo potekal letos prvič.V veliko veselje nam je, da je projekt kot častni pokrovitelj velikodušno podprl Njeg. Eksc. g. Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije, ki bo tudi aktivno sodeloval v izbrani prostovoljni akciji.

Menimo, da je korporativno prostovoljstvo pomemben del družbene odgovornosti podjetij ter hkrati krepitve klime med zaposlenimi. Zaposleni se z udeležbo na korporativni prostovoljski akciji bolje spoznajo, krepijo medsebojne odnose in izboljšajo sodelovanje v timu, saj se medsebojno povežejo in sodelujejo pri drugačnih aktivnostih kot v okviru delovnega mesta. Hkrati pa pomagajo drugim, naredijo dobro delo in prispevajo k skupnosti. Prostovoljstvo krepi vrednote, kot so solidarnost, sočutje in humanost ter utrdi občutek lastne vrednosti in osebnega zadovoljstva.

Prostovoljski programi podjetij imajo v razvitem svetu že dolgo tradicijo, saj zagotavljajo trdne vezi z lokalno skupnostjo in prinašajo koristi vsem stranem - zaposlenim, podjetju, neprofitnim organizacijam in lokalni skupnosti. Tudi v Sloveniji v zadnjih letih beležimo vse več korporativnih prostovoljskih akcij, odzivi po tovrstnih akcijah pa so odlični. Prostovoljci se vračajo polni pozitivne energije in lepih občutkov.

V Ameriški gospodarski zbornici- AmCham Slovenija je zelo aktivna Komisija za družbeno odgovornost, ki želi poleg ozaveščanja tudi dejavno doprinesti k bolj solidarni in odgovorni družbi. Vrednota prostovoljstva je tisto kar je namen in cilj tedna korporativnega prostovoljstva z nazivom »VRAČAMO DRUŽBI«. Veliko podjetji že samodejno navdušuje svoje zaposlene, da se aktivno s prostovoljstvom vključujejo v širšo družbo, mi pa želimo kot skupnost mednarodnih podjetij povezati delovanje članov Ameriške gospodarske zbornice – AmCham Slovenija v skupni akciji. Aktivno se bomo vključili v številnih lokalnih skupnostih, kjer so potrebe največje.

Ni nam vseeno v kakšni družbi živimo, zato verjamemo, da lahko vsak posameznik kakor tudi podjetje sledi zgledu družbeno odgovornih podjetij, ki vidijo pot do tistih, ki potrebujejo našo in vašo pomoč, spodbudo in toplo besedo!

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se