Print header

Vrstniki svojim vrstnikom o prostovoljstvu in humanosti

19.09.2013

Poglobljeno in izjemno sodelovanje ter prepričanje, da je v mladih ogromno iskrene pripravljenosti in razumevanja do drugačnih, do darovanja tistim, ki so tako ali drugače ogroženi in prizadeti, se med šolami MO Koper ter Območnim združenjem Rdečega Križa Koper in njegove komisije za mlade prostovoljce, nadaljuje in nadgrajuje tudi v tem šolskem letu.

Tako je o pomenu prostovoljstva, humanosti ter sočutja na zanimiv način na delavnici spregovorila prostovoljka Rdečega križa Koper Marija Jereb ob sodelovanju mentorice krožka OŠ Koper Nine Luša. Učenci so se prvikrat srečali s prostovoljstvom, dobrimi deli in razumevanjem ter spoštovanjem drug drugega. Video filmčki o Prostovoljčku Rdečega križa Podeli z menoj, Objemi ter Lepo je deliti s pevcema Aniko Horvat in Slavkom Ivančičem, so nove člane krožka POMAGAJ in DRUGI BODO TEBI, presenetili in navdušili.
Da bi bila delavnica še bolj privlačna, so poskrbeli člani krožka iz 6. razreda, ki so že dodobra vključeni v humanitarno poslanstvo in ga z raznimi dobrodelnimi akcijami tudi še kako dostojno predstavljajo. S svojimi izkušnjami ter s prijetnim načinom vzpodbujanja so sovrstnike popeljali v prostovoljske vrste. Bila je prava medgeneracijska delavnica, primer dobre prakse, da za prostovoljstvo in Rdečega križa zares ni nikakršnih ovir. Vredno je mlade naučiti treh reči:  preprostosti, sočutja ter darovanja, ki so vrednota za današnji in prihodnji čas.
Sicer se bodo delavnice v tem nadaljevale z dijaki 1.letnika koprske gimnazije, sledijo jim predstavitve skozi otroške oči v vrtcih Ankaran, Šmarje in Škofije ob Tednu otroka.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se