Print header

Prostovoljci Eurobasketa 2013 v Kinodvoru

25.09.2013

POKLON VELEPOSLANIŠTVA ZDA V SLOVENIJI PROSTOVOLJCEM EUROBASKETA 2013

Organizacija in izvedba letošnjega največjega športnega dogodka v Sloveniji, evropskega prvenstva v košarki EuroBasket 2013, zagotovo ne bi bila mogoča brez predanosti in srčnosti prostovoljcev.

Ameriško veleposlaništvo v Sloveniji je včeraj v Kinodvor povabilo prostovoljce na brezplačen ogled dokumentarnega filma »Nekoč brata« (»Once Brothers«) ameriške televizijske postaje ESPN in NBA Entertainment, ki prikazuje odnos med legendarnima košarkarjema Draženom Petrovićem in Vladom Divcem, njune trenutke v ameriški košarkarski ligi NBA in temne plati regionalnih konfliktov.

Vabilu se je odzvala tudi Slovenska filantropija, ki je igrala pomembno vlogo pri iskanju prostovoljcev za Eurobasket 2013.

Prisotne je ob tej priložnosti nagovoril namestnik ameriškega veleposlanika David Burger, ki je prostovoljcem čestital za odlično opravljeno delo na EuroBasketu 2013. Kot je poudaril, tako ZDA kot Slovenija delita čut za prostovoljstvo, ob tem pa spomnil, da je ameriško veleposlaništvo v Ljubljani lani dalo pobudo za novo slovensko besedo – prostovoljiti. Ob koncu je še spomnil na pomen sprave, o kateri govori tudi film »Nekoč brata«.

Vzdušje je bilo prijetno, prostovoljci pa še polni vtisov z Eurobasketa. "Dobili smo veliko novih prijateljev; izkušnje so neprecenljive in zelo dragocene," so bili najpogostejši odgovori prostovoljcev, ki smo jih v Kinodvoru spraševali glede splošnih vtisov po končanem prvenstvu.

Prostovoljci Eurobasketa v Kinodvoru

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se