Print header

4. Kongres slovenskih humanitarnih organizacij

17.10.2013

V prostorih Visoke šole za upravljanje in poslovanje v Novem mestu danes poteka 4. Kongres slovenskih humanitarnih organizacij. Organizator kongresa je Nacionalni forum humanitarnih organizacij Slovenije (NFHOS) skupaj z Društvom za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto. Častni pokrovitelj kongresa je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Kongres je namenjen vsem organizacijam, ki se ukvarjajo s humanitarno dejavnostjo, in drugi zainteresirani javnosti. Namen kongresa, ki bo potekal na mednarodni dan boja proti revščini, je opozoriti na probleme revščine in socialne izključenosti v Sloveniji ter na vedno bolj nepogrešljivo vlogo humanitarnih organizacij pri blaženju socialnih stisk in težav, tudi takih, ki bi morale biti v celoti dolžnost socialne države. 

Kongres želi opozoriti tudi na pomembnost vzpostavitve boljših pogojev za delovanje humanitarnih organizacij in bo tudi priložnost za mreženje humanitarnih organizacij in izmenjavo izkušenj ter dobrih praks. Na kongresu bodo že drugič podeljena najvišja priznanja za humanitarne delavce, kipec dobrote ter priznanja NFHOS za večletno delo na humanitarnem področju.

V imenu Nacionalnega foruma humanitarnih organizacij Slovenije

Tereza Novak, predsednica.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se

Slovenska filantropija FIHO
mddsz MJU
Euskladi.si Creatim Ržišnik Perc
Dostavljalec
Copyright © 2021 Slovenska filantropija, vse pravice pridržane | Politika varovanja zasebnosti | PiškotkiProdukcija: Creatim