Print header

Slovenska filantropija razpisala dva natečaja

30.10.2013

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, je v imenu Slovenske mreže prostovoljskih organizacij razpisala natečaja za priznanji Naj prostovoljka / prostovoljec zaposlen v javni upravi ter Naj prostovoljstvu prijazno podjetje za leto 2012.

S priznanji želimo prispevati k večji promociji prostovoljstva med zaposlenimi v javni upravi ter slovenskih podjetjih. Izbiramo med kandidati, zaposlenimi v javni upravi, ki sodelujejo pri prostovoljskih projektih in se aktivno odzivajo na potrebe skupnosti. Kriterija za izbor sta tudi število opravljenih prostovoljskih ur kandidata ter način promoviranja prostovoljstva med sodelavci. 

Pri Slovenski filantropiji se zavedamo tudi, da je korporativno prostovoljstvo pomemben del družbene odgovornosti podjetij, ki krepi vrednote, kot so solidarnost, sočutje in humanost. Prostovoljski programi podjetij imajo v razvitem svetu že dolgo tradicijo. Podjetja z njimi utrjujejo vezi z lokalno skupnostjo, povezujejo zaposlene, kar koristi podjetju, neprofitnim organizacijam v okviru katerih izvajajo akcije in seveda skupnosti.

S podelitvijo priznanja želimo prispevati k promociji korporativnega prostovoljstva in povezovanju podjetij s civilno družbo. Komisija bo Naj prostovoljstvu prijazno podjetje izbrala med tistimi, ki se zavedajo pomembnosti integracije prostovoljstva v svojo strategijo in katerih vodstvo spodbuja zaposlene k vključevanju v korporativne prostovoljske akcije. Zavedamo se razlik med večjimi in manjšimi podjetji, kar bomo pri ocenjevanju tudi upoštevali. Ne glede na razlike v številu prostovoljcev, vključenih v podsamezne akcije pa je število korporativnih prostovoljskih ur, ki jih je določeno podjetje opravilo dobrodošla informacija. 

25. novembra smo zaključili s prijavami. Najlepša hvala vsem, ki ste nas podprli in tistim, ki ste poslali svojo prijavnico!

Naj prostovoljca in Naj podjetje bomo slavnostno razglasili na 9. Slovenskem kongresu prostovoljstva, 5. decembra ob 19. uri v Murski Soboti.

Kriteriji

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se