Print header

Uvodno usposabljanje za prostovoljke in prostovoljce na Ptuju

03.01.2014

V kolikor vas mika prostovoljstvo, a ne veste, kje začeti, vas vabimo na Uvodno usposabljanje za prostovoljce.

Usposabljanje bo potekalo dva dni, v soboto, 25. januarja 2014, od 9. do 17. ure in v nedeljo, 26. januarja 2014, od 9. do 16. ure. Usposabljanje, ki ga organiziramo v sodelovanju s Centrom interesnih dejavnosti in bo potekalo v prostorih CID Ptuj na Osojnikovi cesti 9.

Prijavnica in več informacij tukaj.

Uvodno usposabljanje je namenjeno vsem, ki se pripravljajo na prostovoljsko delo in tudi tistim, ki že delujejo kot prostovoljci.  Dotika se splošnih tem, ki so pomembne za izvajanje prostovoljskega dela. Daje širši pogled na področje prostovoljskega dela in prostovoljko/prostovoljca opozori na nevarnosti v prostovoljskem delu ter usmerja njeno/njegovo ravnanje. Usposabljanje je zasnovano po metodah izkustvenega učenja, vsi udeleženci so povabljeni k raziskovanju posameznih tem ter izmenjavi izkušenj.

Poglobimo se v naslednje teme:
• kaj je prostovoljstvo in kakšna je njegova vloga v družbi,
• delo z raznolikimi posamezniki in odnos do stigmatiziranosti v družbi,
• veliko dajem in še več dobivam, motivacija za prostovoljsko delo,
• odnos med prostovoljcem in uporabnikom,
• komunikacija,
• pravice in odgovornost prostovoljcev,
• etična načela pri prostovoljskem delu.

Prispevek za usposabljanje znaša 25,00 €, za dijake, študente, upokojence in brezposelne pa 19,00 €. V primeru, da ste v finančni stiski in prispevka ne morete plačati, skupaj s prijavnico pošljite obrazložitev. V kolikor bo mogoče, bo znesek po svojih zmožnostih za vas pokrila Slovenska filantropija.

Nekaj vtisov udeležencev usposabljanja:
"Bil je odličen vikend, izvedela sem veliko stvari, ki mi bodo koristile ne samo v prostovoljstvu ampak tudi v življenju."
"Všeč mi je bilo, da smo se dotaknili vseh tistih področjih, na katere mnogokrat pozabljamo (tudi kot prostovoljci). Hvala in širimo ideje prostovoljstva še naprej."
"Usposabljanje je bil zanimivo, izčrpno in ne predolgo. Dobil sem veliko primerov iz prakse, ki so po mojem mnenju pomemben del začetka."

Torej v kolikor se želite tudi vi podati na pot prostovoljstva izpolnite prijavnico in jo pošljite Tjaši Arko na: tjasa.arko@filantropija.org. Za več informacij pokličite na 01 430 12 88 ali 031 786 028.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se