Print header

TEMATSKO USPOSABLJANJE - MEDKULTURNI DIALOG, 5. JUNIJ

25.05.2010

VABILO NA TEMATSKO USPOSABLJANJE ZA PROSTOVOLJCE

MEDKULTURNI DIALOG, LJUBLJANA, 5. JUNIJ 2010

Prostovoljci, ki delajo s skupinami iz različnih kultur, se pogosto srečujejo s problemi posameznikov - kako ohraniti svojo kulturo ob spoštovanju kulture, v katero vstopajo, srečujejo se s predsodki in stereotipi, etičnimi dilemami ter konflikti. S tematskim usposabljanjem za prostovoljce »MEDKULTURNI DIALOG« želimo raziskati večplastnost različnih kultur in medkulturnega dialoga.

Usposabljanje bo potekalo v soboto, 5. 6. 2010, med 9. in 17. uro v Ljubljani, v prostorih Slovenske filantropije, ki se nahaja na Poljanski cesti 12.

Za udeležbo na usposabljanju je potrebna predhodna prijava. Usposabljanje je brezplačno.

Udeleženci bodo na usposabljanju:

• Osvetliti koncepte o pogledu na različne kulture (predsodki in stereotipi, (ne)obstoj ras, drugačnost in različnost, večkulturna in medkulturna družba...).
• Razmišljali o etičnih načelih kot izhodiščih za lastno prostovoljsko delo.
• Raziskovali opolnomočenje, usmiljenje, katere informacije potrebujemo pred začetkom dela, vidne in nevidne aspekte kulture ...
• Oblikovali seznam metod primernih za delo v medkulturnem okolju in ga kritično ovrednotili.
• Odkrivali možne izvore konfliktov pri prostovoljskem delu z ljudmi iz različnih kultur ter iskali možnosti za njihovo reševanje.

Septembra 2010 bomo v Ljubljani izvedli nadgradnjo usposabljanja, na katerem bomo udeležence usposobili za samostojno prenašanje znanj na temo medkulturnega dialoga znotraj njihove organizacije.

Prijavnico pošljite po pošti na Slovensko filantropijo, Poljanska cesta 12, 1000 Ljubljana, po faksu na 01 430 12 89 ali po elektronski pošti na tjasa.arko@filantropija.org, do ponedeljka, 31. maja 2010. Kontaktna oseba za usposabljanje je Tjaša Arko.
 

Vabilo

Prijavnica

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se